In samenwerking met:
Courgette Carpaccio Met Asperges
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Courgette carpaccio met asperge

Je hebt vast wel eens van vegetarische carpaccio gehoord, gemaakt van bieten of kastanjechampignons. Maar wat dacht je van een courgette carpaccio? Maak het geheel compleet met groene asperges, pittige rucola en zoete frambozen. Een heerlijk recept van DekaMarkt dat je moet proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept courgette carpaccio met asperge

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Schaaf de courgette in de lengte met een mandoline in dunne plakken. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en knijp deze uit. Hak de peterselie fijn.
2
Meng de courgette slierten met de rasp en het sap van de citroen en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en laat dit 10 min. marineren.
3
Snijd ondertussen 3 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine plakken van 1 cm dik. Meng de poedersuiker met de sherry azijn en leg hier de asperges in. Laat dit 5 min. marineren.
4
Verdeel de courgette over het bord en verdeel hier de rucola, frambozen, asperges en overige peterselie over.

Tip: leg de aspergekopjes als laatste op de salade. Deze hebben de meeste smaak en geven een lekkere bite aan het gerecht.

Heerlijke vegetarische opties

Carpaccio is een populair voorgerecht dat bestaat uit dungesneden plakjes rauw vlees of vis, meestal geserveerd met een dressing en geraspte Parmezaanse kaas. Er zijn echter ook vegetarische opties beschikbaar, waaronder carpaccio van courgette en bieten.

Carpaccio van courgette is een heerlijk alternatief voor vlees- en visliefhebbers en kan gemakkelijk worden gemaakt door plakjes courgette dun te snijden en te besprenkelen met een citroendressing. Voeg wat pittige rucola en zoete frambozen toe voor extra smaak en textuur.

Carpaccio van bieten en radijs is een kleurrijke en smaakvolle optie die ook heel eenvoudig te maken is. Snijd bieten in dunne plakjes en besprenkel ze met een bieslookolijfolie. Voeg vervolgens wat rucola en reepjes gesneden focaccia voor een heerlijke, verfrissende smaak.

Beide vegetarische opties zijn een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een licht en smaakvol voorgerecht zonder vlees of vis. Probeer het eens en ontdek de veelzijdigheid van carpaccio!

Liever wel vis of vlees? Geen probleem!

Wanneer je toch zin hebt in een carpaccio gemaakt van vis of vlees, hebben we nog genoeg opties voor je. Wat dacht je van deze carpaccio van gemarineerde zalm met couscous? Voor een carpaccioliefhebber is dit recept zeker een aanrader. Laat de couscous achterwege wanneer je het gerecht als voorgerecht wilt nuttigen. Liever vlees? Kies dan voor deze Oosterse carpaccio. Geserveerd met focaccia en zelfgemaakte truffelmayonaise, bereid met een pittige wasabicrème en een zelfgemaakte tsuyudressing. Superlekker en zeker de moeite waard!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?