Je hebt vast wel eens van vegetarische carpaccio gehoord, gemaakt van bieten of kastanjechampignons. Maar wat dacht je van een courgette carpaccio? Maak het geheel compleet met groene asperges, pittige rucola en zoete frambozen. Een heerlijk recept van DekaMarkt dat je moet proberen!
Tip: leg de aspergekopjes als laatste op de salade. Deze hebben de meeste smaak en geven een lekkere bite aan het gerecht.
Carpaccio is een populair voorgerecht dat bestaat uit dungesneden plakjes rauw vlees of vis, meestal geserveerd met een dressing en geraspte Parmezaanse kaas. Er zijn echter ook vegetarische opties beschikbaar, waaronder carpaccio van courgette en bieten.
Carpaccio van courgette is een heerlijk alternatief voor vlees- en visliefhebbers en kan gemakkelijk worden gemaakt door plakjes courgette dun te snijden en te besprenkelen met een citroendressing. Voeg wat pittige rucola en zoete frambozen toe voor extra smaak en textuur.
Carpaccio van bieten en radijs is een kleurrijke en smaakvolle optie die ook heel eenvoudig te maken is. Snijd bieten in dunne plakjes en besprenkel ze met een bieslookolijfolie. Voeg vervolgens wat rucola en reepjes gesneden focaccia voor een heerlijke, verfrissende smaak.
Beide vegetarische opties zijn een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een licht en smaakvol voorgerecht zonder vlees of vis. Probeer het eens en ontdek de veelzijdigheid van carpaccio!
Wanneer je toch zin hebt in een carpaccio gemaakt van vis of vlees, hebben we nog genoeg opties voor je. Wat dacht je van deze carpaccio van gemarineerde zalm met couscous? Voor een carpaccioliefhebber is dit recept zeker een aanrader. Laat de couscous achterwege wanneer je het gerecht als voorgerecht wilt nuttigen. Liever vlees? Kies dan voor deze Oosterse carpaccio. Geserveerd met focaccia en zelfgemaakte truffelmayonaise, bereid met een pittige wasabicrème en een zelfgemaakte tsuyudressing. Superlekker en zeker de moeite waard!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment