Een van onze favoriete voorgerechten is carpaccio. Flinterdun gesneden vlees, afgetopt met een zelfgemaakte pestodressing en wat Parmezaanse kaas. Maar wist je dat deze vegetarische variant nét zo lekker is? Deze flinterdun gesneden bietencarpaccio met frisse perziken, aardappel krokant en blauwe kaas is een heerlijk gerecht voor wanneer je kiest voor een vegetarisch diner.
Tip: bewaar het loof van de venkel als extra garnering.
Rode bieten zijn veelzijdige groenten die een heerlijke toevoeging zijn aan gerechten. Wanneer het aankomt op carpaccio, voegen rode bieten een verrassende twist toe aan het traditionele recept. Dungesneden bietenplakjes worden gebruikt als basis voor de carpaccio, waardoor ze een aardse zoetheid en een levendige kleur toevoegen. Gecombineerd met plakjes venkel, sappige perziken, verse kiemgroente, blauwe kaas en aardappel krokant zorgt de rode bietencarpaccio voor een smaakvol en kleurrijk gerecht. Of je nu een vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe draai aan carpaccio, rode bietencarpaccio is absoluut het proberen waard. Probeer naast dit heerlijke recept van DekaMarkt ook eens deze carpaccio van bieten en radijs. Met flinterdunne schijfjes biet en radijs heb je een fris voorgerecht of tussengerecht.
Aardappel krokant is een culinaire term die verwijst naar aardappelbereidingen die een knapperige textuur hebben. Het kan op verschillende manieren worden gemaakt, afhankelijk van het gerecht en de techniek die wordt gebruikt. Een populaire methode om aardappelen krokant te maken, is door ze te frituren. Dungesneden aardappelreepjes of blokjes worden in hete olie gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Daarnaast kunnen aardappelen ook in de oven worden geroosterd of gebakken om een krokante buitenkant te krijgen. De krokante textuur voegt een heerlijke crunch toe aan gerechten en maakt aardappelen extra smakelijk. Zin in een twist op aardappel krokant? Ga dan voor deze crunchy Parmezaan aardappeltjes. Krokant vanbuiten, heerlijk zacht vanbinnen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment