In samenwerking met:
Tomatencarpaccio Met Groene Linzen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tomatencarpaccio met groene linzen

Hoewel je carpaccio gewoonlijk maakt met vlees, kiezen wij in dit recept voor een variant gemaakt van tomaten. Supermakkelijk om te maken en lekker van smaak door de toevoeging van groene linzen en Hollandse garnalen. Lekker als hoofdgerecht, als voorgerecht of als bijgerecht!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tomatencarpaccio met groene linzen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Snijd de tomaten in plakken van 5 mm dik. Snijd de helft van de cherry pruim trostomaten in parten en de andere helft door de helft. Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
3
Meng de paprika, avocado, Hollandse garnalen en gehalveerde cherry pruim trostomaten door de linzen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg de plakken tomaat en in kwarten gesneden cherry pruim trostomaten op de borden. Besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de linzensalade over de tomaat. Garneer met de tuinkruidendressing, kiemgroente en zonnebloempitten.

Tip: serveer de tomatencarpaccio met groene linzen van DekaMarkt met stokbrood om zo een volledige avondmaaltijd te creëren.

Tip: ook lekker om als salade bij de BBQ te serveren. Halveer dan de hoeveelheden.

Carpaccio gemaakt van groenten

Carpaccio gemaakt van groenten biedt een heerlijk alternatief voor traditionele vleesgerechten en is een smaakvolle keuze voor wanneer je liever kiest voor een avond vol groenten. Met zijn veelzijdigheid en kleurrijke presentatie is het een genot voor het oog en de smaakpapillen.

Een verrukkelijke variant van groenten carpaccio is deze tomatencarpaccio met groene linzen. De tomaten worden in dunne plakjes gesneden en gemarineerd met olijfolie, balsamicoazijn en kruiden naar keuze. Groene linzen, gekookt tot ze zacht zijn, worden toegevoegd voor een hartige textuur en een boost aan eiwitten. Het gerecht kan worden afgemaakt met verse groenten, zoals avocado en paprika, en krijgen nog een extra touch dankzij de toevoeging van de Hollandse garnalen. Wil je liever een vegetarische variant? Laat de Hollandse garnalen dan achterwege.

Een andere heerlijke variant is carpaccio van courgette met groene asperges en frambozen. Dunne plakjes courgette worden gemarineerd in citroensap en -rasp, waardoor ze een verfrissende smaak krijgen. Groene asperges worden kort gemarineerd in sherry azijn en poedersuiker en toegevoegd aan de carpaccio voor een knapperige textuur. Frambozen zorgen voor een zoetzure smaak en een levendige kleur, terwijl de rucola weer een scherp randje geeft.

Voor liefhebbers van aardse smaken is er een variant van bieten en radijs. Rode bieten worden in flinterdunne plakjes gesneden, net als de radijsjes. Er wordt een frisse dressing gemaakt van munt, dille en peterselie. Verse rucola en ongezouten macadamianoten maken deze variant compleet, waardoor een perfecte balans tussen fris, pittig en romig ontstaat.

Met deze drie verrukkelijke varianten van carpaccio gemaakt van groenten zijn er eindeloze mogelijkheden om te genieten van een smaakvolle en kleurrijke maaltijd. Of je nu een wilt gaan voor een klassieke carpaccio of gewoon op zoek bent naar een maaltijd met een twist, carpaccio is altijd een goed idee!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?