Het is zomer met deze perzik carpaccio! De combinatie van de zoete vrucht met zoute serranoham, romige burrata en knapperige focacciacroutons is immers het ideale voorgerecht voor op een zwoele avond. En dan staat het ook nog eens in amper een kwartiertje op tafel…
Zodra het zonnetje schijnt, komen de lekkerste fruitsoorten weer in de winkel! Sappige aardbeien, zoete frambozen, frisse perziken, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Met zomerfruit maak je gemakkelijk een gerecht met een frisse ondertoon. Zo is de perzik carpaccio onwijs fris om te serveren als voorgerecht. De combinatie van zoute serranoham, romige burrata, knapperige focacciacroutons en frisse perzik is onwijs lekker! Perzik is ook erg lekker om te verwerken op naanbrood. Dit recept voor naan met perzik, balsamcio en buffelmozzarella is makkelijk om te maken en heerlijk om te serveren wanneer het buiten mooi weer is.
Met aardbeien kan je ook alle kanten op. Zo maak je er een heerlijke aardbeien mocktail mee of geef je je gebak (zoals deze vegan bladerdeeggebakjes met aardbeien) een frisse touch. Maar wist je dat aardbeien het ook heel goed doen in salades? Zo is deze salade met aardbeien en gefrituurde geitenkaas heerlijk van smaak! De gefrituurde geitenkaas met een romige binnenkant gaat goed samen met de frisheid van verse aardbeien.
Ook frambozen zijn een heerlijke toevoeging aan je salade. Deze vijgensalade met feta en frambozen is zo’n voorbeeld waarbij hartig goed samengaat met zoet. Sappige vijgen, zoute feta en frisse frambozen, gecombineerd met pittige rucola en knapperige wortelen. Liever wat zoets met frambozen? Maak een plaattaart met zomerfruit. Deze zoete plaattaart is heerlijk fris door het bedje van romige en zachte mascarpone met citroen en afgetopt met fruitsoorten als aardbeien, frambozen en bosbessen. Een heerlijk gerecht dat perfect is om mee te nemen voor een zomerse picknick in het park!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment