Perzik Carpaccio Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Perzik carpaccio met serranoham, burrata en focacciacroutons

Het is zomer met deze perzik carpaccio! De combinatie van de zoete vrucht met zoute serranoham, romige burrata en knapperige focacciacroutons is immers het ideale voorgerecht voor op een zwoele avond. En dan staat het ook nog eens in amper een kwartiertje op tafel…

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept perzik carpaccio met serranoham, burrata en focacciacroutons

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de focaccia in dunne plakjes. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de focaccia krokant en goudbruin. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
2
Maak ondertussen de dressing door de vergine olijfolie met de mosterd, balsamicocrème en een snuf peper en zout in een kommetje te roeren.
3
Snijd de perziken in heel dunne plakjes en gooi de pitten weg. Verdeel over borden, gevolgd door de serranoham. Snijd de burrata in stukjes en verdeel over de borden. Garneer met de focacciacroutons.
4
Pluk de blaadjes van de basilicum. Verdeel de dressing over de perzik carpaccio en maak af met de basilicum.

Frisse gerechten met typisch zomerfruit

Zodra het zonnetje schijnt, komen de lekkerste fruitsoorten weer in de winkel! Sappige aardbeien, zoete frambozen, frisse perziken, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Met zomerfruit maak je gemakkelijk een gerecht met een frisse ondertoon. Zo is de perzik carpaccio onwijs fris om te serveren als voorgerecht. De combinatie van zoute serranoham, romige burrata, knapperige focacciacroutons en frisse perzik is onwijs lekker! Perzik is ook erg lekker om te verwerken op naanbrood. Dit recept voor naan met perzik, balsamcio en buffelmozzarella is makkelijk om te maken en heerlijk om te serveren wanneer het buiten mooi weer is.

Met aardbeien kan je ook alle kanten op. Zo maak je er een heerlijke aardbeien mocktail mee of geef je je gebak (zoals deze vegan bladerdeeggebakjes met aardbeien) een frisse touch. Maar wist je dat aardbeien het ook heel goed doen in salades? Zo is deze salade met aardbeien en gefrituurde geitenkaas heerlijk van smaak! De gefrituurde geitenkaas met een romige binnenkant gaat goed samen met de frisheid van verse aardbeien.

Ook frambozen zijn een heerlijke toevoeging aan je salade. Deze vijgensalade met feta en frambozen is zo’n voorbeeld waarbij hartig goed samengaat met zoet. Sappige vijgen, zoute feta en frisse frambozen, gecombineerd met pittige rucola en knapperige wortelen. Liever wat zoets met frambozen? Maak een plaattaart met zomerfruit. Deze zoete plaattaart is heerlijk fris door het bedje van romige en zachte mascarpone met citroen en afgetopt met fruitsoorten als aardbeien, frambozen en bosbessen. Een heerlijk gerecht dat perfect is om mee te nemen voor een zomerse picknick in het park!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via