Deze chili olie pasta is een snelle en smaakvolle maaltijd met een pittige twist. De combinatie van knoflook, romige saus en crispy chili olie maakt dit gerecht eenvoudig, maar bijzonder. Perfect voor wie houdt van comfort food met een beetje pit!
Heb jij al eens crispy chili olie geprobeerd? Wij zijn er in ieder geval dol op! Of je het nu als topping gebruikt voor een omelet, verwerkt in een soep recept of dit heerlijke chili olie pasta recept ermee maakt, je kan het in tal van gerechten én diverse keukens verwerken. Deze smaakmaker bestaat uit chilipepers, knoflook en andere diverse kruiden met gebakken, knapperige stukjes knoflook of ui. Het komt uit de Chinese keuken, maar heeft ondertussen de harten van velen veroverd over de hele wereld. De knapperige textuur met pittige touch is hetgeen wat het zo lekker maakt.
Heb je geen idee waar je crispy chili olie voor kan gebruiken? We hebben genoeg lekkere recepten die we compleet maken met olie. Zo wordt het in tal van Aziatische gerechten gebruikt. Denk aan een crispy rice omelet met groenten, romige Thaise kokos gyoza soep of deze Marry Me Chicken ramen noodles. Naast de Aziatische keuken kan je crispy chili olie dus ook in andere keukens gebruiken. Zo maken we in dit recept hot honey halloumi, waarbij we de halloumi krokant bakken in crispy chili olie en honing. Dit zorgt voor een heerlijke zoete, maar pittige en hartige smaak tegelijkertijd. Lekker op naanbrood met tzatziki en garnaatappelpitjes. Of wat dacht je van deze flatbread met crispy chili biefstuk? We bakken de biefstuk in smaakmakers als gember, limoen, chilisaus, ketjap, soajsaus én sriracha. Ontzettend smaakvol en de biefstuk blijft lekker mals. Serveer met knapperige paprika en top het geheel af met koriander en crispy chili olie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment