Chili Olie Pasta2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chili olie pasta

Deze chili olie pasta is een snelle en smaakvolle maaltijd met een pittige twist. De combinatie van knoflook, romige saus en crispy chili olie maakt dit gerecht eenvoudig, maar bijzonder. Perfect voor wie houdt van comfort food met een beetje pit!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Chili olie pasta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht (per 2 personen).
2
Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Verwarm de crispy chili olie in een pan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 min. mee tot ze zacht zijn.
3
Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en schep goed om. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor extra smeuïgheid.
4
Snijd de peterselie fijn en strooi over de pasta. Maak af met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Vol van smaak en nét die extra pittige kick: crispy chili olie!

Heb jij al eens crispy chili olie geprobeerd? Wij zijn er in ieder geval dol op! Of je het nu als topping gebruikt voor een omelet, verwerkt in een soep recept of dit heerlijke chili olie pasta recept ermee maakt, je kan het in tal van gerechten én diverse keukens verwerken. Deze smaakmaker bestaat uit chilipepers, knoflook en andere diverse kruiden met gebakken, knapperige stukjes knoflook of ui. Het komt uit de Chinese keuken, maar heeft ondertussen de harten van velen veroverd over de hele wereld. De knapperige textuur met pittige touch is hetgeen wat het zo lekker maakt.

Heb je geen idee waar je crispy chili olie voor kan gebruiken? We hebben genoeg lekkere recepten die we compleet maken met olie. Zo wordt het in tal van Aziatische gerechten gebruikt. Denk aan een crispy rice omelet met groenten, romige Thaise kokos gyoza soep of deze Marry Me Chicken ramen noodles. Naast de Aziatische keuken kan je crispy chili olie dus ook in andere keukens gebruiken. Zo maken we in dit recept hot honey halloumi, waarbij we de halloumi krokant bakken in crispy chili olie en honing. Dit zorgt voor een heerlijke zoete, maar pittige en hartige smaak tegelijkertijd. Lekker op naanbrood met tzatziki en garnaatappelpitjes. Of wat dacht je van deze flatbread met crispy chili biefstuk? We bakken de biefstuk in smaakmakers als gember, limoen, chilisaus, ketjap, soajsaus én sriracha. Ontzettend smaakvol en de biefstuk blijft lekker mals. Serveer met knapperige paprika en top het geheel af met koriander en crispy chili olie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via