Crispy Rice Omelet1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crispy rice omelet met groenten

Deze crispy rice omelet met groenten is een snelle, voedzame maaltijd vol textuur en smaak. De gebakken sushirijst vormt een crispy basis onder een luchtige omelet boordevol knapperige groenten. Afgetopt met kewpie mayo, srirachamayo en zwarte sesamzaadjes is dit een heerlijk comfort food recept met een Aziatische twist!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten

Crispy rice omelet met groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat volledig afkoelen.
2
Verwarm de crispy chili olie in een pan. Druk de rijst in een platte laag in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak op middelhoog vuur zonder te roeren, tot de onderkant krokant en goudbruin is. Dit duurt ongeveer 5-6 min.
3
Klop de eieren los met een wat peper en zout. Schenk het ei over de crispy rijst. Plaats een deksel op de pan en bak 3-4 min.
4
Verhit in een andere pan de olijfolie op hoog vuur en bak de bimi 3 min. tot warm en knapperig.
5
Verdeel de bimi, maïs, koolmix en taugé over de omelet. Garneer met de kewpie mayonaise, srirachamayonaise en zwarte sesamzaadjes. Serveer direct.

Tip: serveer de crispy rice omelet met groenten eventueel als borrelhapje door de omelet in punten te snijden.

Verschillende manieren om een omelet te maken

Heerlijk om de dag mee te beginnen, als lunch recept en met vulling zelfs heerlijk als recept voor het avondeten: een omelet! Een omelet is, wanneer hij goed lukt, lekker smeuïg en luchtig en dat doe je door een ei in beweging te houden tijdens het bakproces. Voeg je daar melk aan toe, dan wordt de omelet lekker romig. Naast een simpele basis omelet, kan je een omelet vullen met allerlei ingrediënten om er een volwaardige maaltijd van te maken. Zo gaan we in dit recept voor crispy rice omelet voor groenten en toppen we het af met kewpie mayonaise, srirachamayonaise en zwarte sesamzaadjes. Deze Spaanse omelet met geroosterde puntpaprika, diverse kruiden en Spaanse chorizo, oftewel een Spaanse tortilla, is nog zo’n voorbeeld van een heerlijke omelet die je voor het diner kan maken. Net als deze noedelomelet met bosui en champignons. Een lekker én makkelijk recept dat al in 20 minuten op tafel staat. Ideaal wanneer je niet zoveel zin hebt om te koken, maar wel iets voedzaams wilt eten.

Voor de lunch en brunch is deze Franse omelet met vegetarische spekjes, brie en champignons zeker aan te raden. De omelet klap je dubbel met daartussen de romige brie, vega spekjes, champignons en knapperige walnoten. Niet veel tijd? Ga dan voor een gevulde omelet met paddenstoelen, aspergetips en verse kruiden. Al in een kwartier heb je dit lunchgerecht gemaakt en kan het genieten beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?