Naanbrood is onwijs veelzijdig. Je kan ze serveren bij een curry om mee te dippen, op de borrelplank leggen of beleggen met je favoriete ingrediënten om er een soort pizza recept van te maken. Deze keer gaan we voor naan met honing halloumi, crispy chili olie en frisse granaatappelpitjes. Een combinatie die je nieuwe favoriet wordt!
Halloumi is een traditionele Cypriotische kaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt en al eeuwenlang daar wordt geproduceerd. De kaas, gemaakt van een mix van schapen-, geiten- en soms koemelk, is populair in de Mediterrane keuken vanwege zijn unieke textuur en hoog smeltpunt, waardoor het ideaal is om te grillen of bakken. Halloumi past eigenlijk bij tal van recepten. Zo bakken we de halloumi in dit recept in honing en toppen we het af met crispy chili olie, waarna we de halloumi op een met tzaztiki besmeerd naanbrood leggen. Onwijs lekker en een echte aanrader wanneer je toe bent aan een snel, maar smaakvol gerecht! Deze halloumi taco’s zijn ook heerlijk om te maken. De combinatie van zoute halloumi met frisse mango, knapperige rode kool pickles en romige avocadomayonaise is er eentje voor in de boeken. Elke hap is keer op keer een kleine smaakexplosie in de mond. Heerlijk!
Ook voor de borrel is halloumi een ingrediënt dat je gemakkelijk kan verwerken. Zo gaan we in dit recept voor crostini met honing halloumi, wat we compleet maken met tijm, hummus zongedroogde tomaat en een beetje crispy chili olie. Dit borrelhapje zet je in 20 minuten al op tafel en het is er zeker een waar iedereen van gaat genieten. Deze courgette fritters met romesco dip zijn ook erg lekker bij de borrel. Ze zijn makkelijk om te maken, ontzettend smaakvol en je verwerkt er allerlei soorten groenten in. Hier voegen we ook halloumi aan toe voor een verrassende twist!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment