Naan Met Honing Halloumi 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Naan met honing halloumi

Naanbrood is onwijs veelzijdig. Je kan ze serveren bij een curry om mee te dippen, op de borrelplank leggen of beleggen met je favoriete ingrediënten om er een soort pizza recept van te maken. Deze keer gaan we voor naan met honing halloumi, crispy chili olie en frisse granaatappelpitjes. Een combinatie die je nieuwe favoriet wordt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept naan met honing halloumi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de halloumi in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de halloumi aan beide kanten in 3 min. goudbruin. Voeg de honing en crispy chili olie toe en bak nog 1 min. aan beide kanten.
2
Bereid de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Hak de dille fijn. Besmeer de naanbroden met de tzatziki. Verdeel de halloumi samen met de granaatappelpitjes en dille over het naanbrood. Top af met een snuf peper en zout.

Wat is halloumi en waar is het allemaal lekker bij?

Halloumi is een traditionele Cypriotische kaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt en al eeuwenlang daar wordt geproduceerd. De kaas, gemaakt van een mix van schapen-, geiten- en soms koemelk, is populair in de Mediterrane keuken vanwege zijn unieke textuur en hoog smeltpunt, waardoor het ideaal is om te grillen of bakken. Halloumi past eigenlijk bij tal van recepten. Zo bakken we de halloumi in dit recept in honing en toppen we het af met crispy chili olie, waarna we de halloumi op een met tzaztiki besmeerd naanbrood leggen. Onwijs lekker en een echte aanrader wanneer je toe bent aan een snel, maar smaakvol gerecht! Deze halloumi taco’s zijn ook heerlijk om te maken. De combinatie van zoute halloumi met frisse mango, knapperige rode kool pickles en romige avocadomayonaise is er eentje voor in de boeken. Elke hap is keer op keer een kleine smaakexplosie in de mond. Heerlijk!

Ook voor de borrel is halloumi een ingrediënt dat je gemakkelijk kan verwerken. Zo gaan we in dit recept voor crostini met honing halloumi, wat we compleet maken met tijm, hummus zongedroogde tomaat en een beetje crispy chili olie. Dit borrelhapje zet je in 20 minuten al op tafel en het is er zeker een waar iedereen van gaat genieten. Deze courgette fritters met romesco dip zijn ook erg lekker bij de borrel. Ze zijn makkelijk om te maken, ontzettend smaakvol en je verwerkt er allerlei soorten groenten in. Hier voegen we ook halloumi aan toe voor een verrassende twist!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?