Chocolade kokosmakronen
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade kokosmakronen

Heb je eieren over? Gooi ze niet weg! Maar maak deze heerlijke chocolade kokosmakronen. Een leuke twist op de klassieke kokosmakronen, met maar vijf ingrediënten. Binnen een half uurtje ruikt je keuken heerlijk en kan jij genieten van jouw zelfgemaakte koekjes!

Heb jij nog meer restjes over zoals oud brood, groente of fruit? Bekijk de no-waste pagina voor meer recepten om restjes op te maken.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten

Recept chocolade kokosmakronen

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de eieren en gebruik alleen het eiwit. Meng het eiwit met de suiker, de kokosrasp en de cacaopoeder, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
2
Maak met een ijslepel (of twee eetlepels) bolletjes van het mengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de cacaonibs.
3
Bak de kokosmakronen in 20-25 min. af. Deze zijn nog zacht wanneer ze uit de oven komen en worden daarna hard. De binnenkant is nog zacht en smeuïg.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via