Chocolade kokosmakronen
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade kokosmakronen

Heb je eieren over? Gooi ze niet weg! Maar maak deze heerlijke chocolade kokosmakronen. Een leuke twist op de klassieke kokosmakronen, met maar vijf ingrediënten. Binnen een half uurtje ruikt je keuken heerlijk en kan jij genieten van jouw zelfgemaakte koekjes!

Heb jij nog meer restjes over zoals oud brood, groente of fruit? Bekijk de no-waste pagina voor meer recepten om restjes op te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten

Recept chocolade kokosmakronen

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de eieren en gebruik alleen het eiwit. Meng het eiwit met de suiker, de kokosrasp en de cacaopoeder, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
2
Maak met een ijslepel (of twee eetlepels) bolletjes van het mengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de cacaonibs.
3
Bak de kokosmakronen in 20-25 min. af. Deze zijn nog zacht wanneer ze uit de oven komen en worden daarna hard. De binnenkant is nog zacht en smeuïg.

Wat is een kokosmakroon en waar komt het vandaan?

Een kokosmakroon is een zoet gebakje gemaakt van eiwitten, suiker en geraspte kokos. De oorsprong van de kokosmakroon is onduidelijk, maar het wordt verondersteld dat het zijn oorsprong vindt in Nederland of België en werd geïntroduceerd tijdens de koloniale tijd in Indonesië en Suriname. Het is een populair gebakje in veel landen over de hele wereld.

Hoe lang kun je kokosmakronen bewaren?

Kokosmakronen kun je ongeveer een week bewaren op kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking. Ze blijven langer vers als je ze in de koelkast bewaart, tot wel twee weken.

Waarom heeft een kokosmakroon vaak een papiertje eromheen?

Een kokosmakroon heeft vaak een papiertje eromheen om de makroon te beschermen en te voorkomen dat deze aan elkaar blijft plakken. Het papiertje zorgt er ook voor dat de makroon er mooi uitziet en gemakkelijk kan worden verpakt of meegenomen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via