Heb je eieren over? Gooi ze niet weg! Maar maak deze heerlijke chocolade kokosmakronen. Een leuke twist op de klassieke kokosmakronen, met maar vijf ingrediënten. Binnen een half uurtje ruikt je keuken heerlijk en kan jij genieten van jouw zelfgemaakte koekjes!
Heb jij nog meer restjes over zoals oud brood, groente of fruit? Bekijk de no-waste pagina voor meer recepten om restjes op te maken.
Een kokosmakroon is een zoet gebakje gemaakt van eiwitten, suiker en geraspte kokos. De oorsprong van de kokosmakroon is onduidelijk, maar het wordt verondersteld dat het zijn oorsprong vindt in Nederland of België en werd geïntroduceerd tijdens de koloniale tijd in Indonesië en Suriname. Het is een populair gebakje in veel landen over de hele wereld.
Kokosmakronen kun je ongeveer een week bewaren op kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking. Ze blijven langer vers als je ze in de koelkast bewaart, tot wel twee weken.
Een kokosmakroon heeft vaak een papiertje eromheen om de makroon te beschermen en te voorkomen dat deze aan elkaar blijft plakken. Het papiertje zorgt er ook voor dat de makroon er mooi uitziet en gemakkelijk kan worden verpakt of meegenomen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment