In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 30min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Confettitaart

Deze confettitaart schreeuwt feest! Je maakt de taart met 3 lagen cake, met daartussen chocoladebotercrème. Maak het feest compleet door de taart af te toppen met regenboogfantasie, fluff marshmallows, macarons, aardbeien, oreo white choc en aardbei bites. Hier krijg je toch meteen zin in?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

14 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept confettitaart

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 30min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
5u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de boerencakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking met 400 gr boter en de eieren.
2
Verdeel ½ el roomboter over de taartvorm en verdeel 1/3 deel van de cakemix erover. Bak de cake af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bovenkant van elke cakebodem zodat deze recht is en laat 1 uur afkoelen. Herhaal dit twee keer zodat je 3 cakebodems hebt.
3
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
4
Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 gr boter en de melk. Meng 3 el gesmolten chocolade door de botercrème en mix kort.
5
Verdeel 1/3 deel van de chocoladebotercrème over één cakebodem en leg hier een cakebodem bovenop. Herhaal dit zodat er een taart van 3 lagen ontstaat. Verdeel de rest van de botercrème over de buitenkant en bovenkant van de taart.
6
Rol het fondant uit tot een dunne plak, vouw om de taart.
7
Verdeel de rest van de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart en laat de chocolade naar ‘beneden vallen’ zodat er druppels ontstaan. Garneer de bovenkant met de regenboogfantasie, fluff marshmallow, macarons, aardbeien, Oreo white choc en aardbei bites.

Tip: wil je de taart minder zoet maken, maar toch feestelijk? Vervang de topping dan door vers fruit. Denk hierbij aan aardbeien, mango, frambozen en ananas.

Taarten waarmee jij de show steelt

Ben je binnenkort jarig, heb je een high tea gepland staan of wil je gewoon iets lekkers bakken? Een taart is in deze situaties natuurlijk een waar spektakelstuk! De confettitaart uit dit recept van DekaMarkt is een echte showstopper, maar er zijn natuurlijk veel meer taarten waarmee jij aan de slag kan en vervolgens jouw vrienden/familie mee kan verrassen.

Wat dacht je van deze cinnamon roll taart? Cinnamon rolls ken je vast, maar wist je ook al dat je deze overheerlijke lekkernij kan verwerken in een taart? Je hebt maar 8 ingrediënten nodig om deze taart te maken, ideaal! Het deeg bestaat uit croissantdeeg, waarvan we één groot kaneelbrood maken. Dit bak je vervolgens af in de oven en dan kan het genieten beginnen.

Mega lekker én mooi om te zien is deze citroen meringue taart. Het deeg voor de bodem maak je gemakkelijk van bloem, suiker, zout, boter en eidooiers. Bak de bodem af in de oven, schep er een zelfgemaakt citroenmengsel bovenop en laat koelen in de koelkast. Hier bovenop schep je vervolgens meringue die je uiteraard de welbekende bruine kleur geeft middels een crème brûlée brander. Als je deze taart ziet wil je het toch meteen proeven?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Soort
Taart
Voorkeuren
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via