Een showstopper voor de lente: deze citroen meringue taart. Een knapperige koekbodem met zachte, frisse citroenvulling en een heerlijke zachte en zoete meringue on top. Puur genot!
Benieuwd hoe je zelf lemon curd maakt? Bekijk dan het recept van de lemon curd!
Tip: heb je geen crème brûlée brander? Zet de taart dan een paar minuutjes in de oven op de grillstand.
Nu de lente er weer aan komt en het zonnetje zich steeds vaker laat zien, krijgen wij zin om kleurrijke, frisse bakrecepten te maken! Van die recepten die lekker makkelijk zijn, een frisse touch hebben en gewoon perfect passen bij een zonnige dag. De lente brengt namelijk weer een overvloed aan seizoensgroenten en -fruit als rabarber en aardbeien. Wat is een betere manier om deze vrolijke tijd te vieren dan met heerlijke zelfgemaakte taarten? Ontdek de magie van de lente in elke hap met deze lekkere taartrecepten. Van sappige aardbeien tot frisse limoenen, deze taarten vangen de frisheid van het seizoen:
Bakken met rabarber: een echte vitaminebom! Rabarber bevat namelijk vitamine B, C en K en bevat ook nog eens veel vezels. Wij verwerken rabarber in deze lekkere upside-down cake en in deze frisse rabarber tiramisu. Het resultaat is lekker én kleurrijk. Daar word je gelijk vrolijk van!
Bakken met citroen: citroen is een ingrediënt wat we graag toevoegen aan bakrecepten, zo ook in deze no bake citroen cheesecake. De citroen zorgt voor een vleugje frisheid, de speculaasbodem voor een knapperige touch en de frambozensaus maakt het lekker zoet. Ook lekker om te proberen: citroen kokoscake!
Bakken met aardbei: verwerk het zoete van de aardbeien in je favoriete bakrecepten en zet zo een lekker tussendoortje op tafel! Zo zijn deze aardbei crumble muffins een heerlijk recept om te proberen. De aardbeien maken het lekker zoet, de crumble extra knapperig. Of combineer het zoete van de aardbeien met het hartige van witte asperges in deze boerencake. Een bijzondere combinatie, maar het werkt top!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment