Breng de kip op smaak met zout en peper. Strooi wat bloem in een ondiepe schaal en haal de kipdrumsticks door de bloem.
2
Pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Schil en snijd de bospeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de champignons in kwarten.
3
Smelt de boter in een diepe braadpan en bak de kipdrumsticks op middel tot hoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan. Bak de spekreepjes in ongeveer 5 min. knapperig in het bakvet van de kip. Voeg de sjalot, bospeen, knoflook, champignons, laurier en tijm toe. Bak nog 5 min. mee. Voeg de kip, wijn en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat minimaal 1 uur op laag vuur garen.
4
Snijd de peterselie grof. Serveer de coq au vin blanc warm en garneer met peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.