Wij zijn dol op traditionele gerechten met een twist. Zo ook de cottage pie, waarbij we de aardappelpuree vervangen door gnocchi. Gnocchi klinkt compleet anders, maar de basis van deze pasta is ook aardappel.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept cottage pie met gnocchi
Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Fruit de ui kort aan, voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak 2 min mee. Voeg het gehakt toe en bak rul tot het bruin is. Voeg dan de knoflook, champignons en roerbakgroente toe aan het gehaktmengsel en bak 5 min mee. Voeg naar smaak peper en zout toe.
2
Voeg de tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn en het water toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 25 min sudderen. Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Kook ondertussen de gnocchi 2 min in een pan met kokend water met wat zout tot ze boven komen drijven. Schep uit de pan en laat goed uitlekken.
4
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de gnocchi over het mengsel en strooi de kaas over de gnocchi. Zet de cottage pie nog 15-20 min in de oven tot de kaas goudbruin is.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment