Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een ronde bakvorm (ca. 20 cm) in met 10 gr ongezouten roomboter en bekleed de bodem met bakpapier.
2
Smelt de overige ongezouten roomboter op laag vuur en laat iets afkoelen. Klop in een kom de eieren met de witte basterdsuiker en het vanille-extract luchtig. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven het eimengsel en spatel voorzichtig door. Voeg de gesmolten ongezouten roomboter toe en meng tot een glad beslag.
3
Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak de cake in ca. 45 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat volledig afkoelen.
4
Bereid ondertussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Laat opstijven in de koelkast.
5
Verdeel de banketbakkersroom over de bovenkant van de afgekoelde cake. Bestrooi gelijkmatig met kristalsuiker. Brand de suikerlaag met een keukenbrander tot deze goudbruin en krokant is.
6
Garneer de cake met aardbeien, frambozen, blauwe bessen en eetbare bloemen. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.