Dit klassieke Franse dessert met een lekker krokant suikerlaagje is één van de toetjes die je op elke menukaart tegenkomt. Dat begrijpen wij helemaal, want het is onwijs lekker! Volg alle stappen rustig en succes gegarandeerd!
Crème brûlée vindt zijn oorsprong in Frankrijk, waar het voor het eerst gevonden werd in een kookboek uit de 17e eeuw. Het dessert bestaat uit een romige custardbasis bedekt met een gekarameliseerde suikerlaag, geïnspireerd door vergelijkbare gerechten uit Engeland en Spanje. Zo hebben ze in Spanje deze heerlijke Crema Catalana.
Deze klassieke crème brûlée is altijd een goed idee om te maken als afsluiter van een uitgebreid diner. Met maar een handjevol aan ingrediënten kan je dit heerlijke dessert al maken. Het kost alleen wat wachttijd, maar geloof ons: dit is het meer dan waard! Wil je juist een keer een twist geven aan een crème brûlée? Geen probleem, we hebben een aantal verrassende recepten voor je klaarstaan! Denk bijvoorbeeld aan deze speculoos crème brûlée. Dit recept lijkt op de klassieker, maar we voegen er speculoos pasta crunchy aan toe. Het resultaat? Een goddelijk dessert waar je u tegen zegt!
Dol op gebak? Ga dan aan de slag met deze crème brûlée cupcakes! Het klassieke Franse dessert verwerken we in een luchtige cupcake. De bovenkant van de cupcake top je af met banketbakkersroom, wat je weer dipt in rietsuiker en daarna afbrandt zodat er een lekkere krokant gekarameliseerde laag ontstaat. Dit wil je proberen! Ook lekker om te maken: crème brûlée taart. Dit dessert heeft een mooi contrast tussen de romige, zachte binnenkant en het knapperige gekarameliseerde suikerlaagje bovenop. Deze taart deel je gemakkelijk met vrienden of familie na een gezellig diner of kan je serveren bij de koffie en thee.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment