Een dessert in een glaasje is altijd een goed idee. Het ziet er feestelijk uit en vaak zijn het makkelijke recepten. Zoals deze speculoos crème brûlée! Met slechts 6 ingrediënten zet jij een goddelijk dessert op tafel. Maak het een avond van tevoren en karamelliseer de suiker voor het serveren met een gasbrander.
Wij zijn dol op toetjes in glazen. Het zijn vaak eenvoudige recepten, terwijl het er hartstikke chique uitziet. Daarnaast is het ook nog eens ideaal wanneer je meerdere eters over de vloer krijgt. Je kunt het namelijk al een dag van tevoren maken, afgedekt bewaren in de koelkast en op het moment zelf nog afmaken met een speculooskoekje of vers fruit. Wil je naast deze speculoos crème brûlée nog meer desserts in een glaasje proberen? Kies dan voor een van de volgende vijf desserts!
Niet alleen speculoos is een verrukkelijk ingrediënt voor een toetje, bastognekoekjes zijn ook een favoriet van velen. Verwerk de koekjes in een heerlijke mousse en karamelsaus. Met vijf ingrediënten zet jij een superlekker toetje op tafel.
Wanneer je tiramisu in een glaasje maakt, zie je goed de laagjes terug. Je kunt kiezen voor een klassieke tiramisu, maar geef er een twist aan door limoncello toe te voegen! Het resultaat: een frisse tiramisu.
Fan van chocolade? Ga dan voor een klassieke chocolademousse met maar 4 ingrediënten. Verras je gasten op een simpele manier met een toetje van pure chocolade, of maak het lekker voor jezelf.
Wil je een keer een gezonder toetje maken? Kies dan voor deze tiramisu. Met eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao zet je snel, makkelijk én verantwoord een dessert op tafel.
Heb je een keer meer tijd om in te keuken te staan of wil je jezelf uitdagen met een dessert? Ga dan aan de slag met deze heerlijke witte chocolademousse met Frangelico. De Italiaanse likeur met hazelnoot past perfect bij de combi van witte & pure chocolade en bitterkoekjes.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment