Speculoos Crème Brulée
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Speculoos crème brûlée

Een dessert in een glaasje is altijd een goed idee. Het ziet er feestelijk uit en vaak zijn het makkelijke recepten. Zoals deze speculoos crème brûlée! Met slechts 6 ingrediënten zet jij een goddelijk dessert op tafel. Maak het een avond van tevoren en karamelliseer de suiker voor het serveren met een gasbrander.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept speculoos crème brûlée

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 45min
Totale tijd
5u 15min
Kookmodus
1
Smelt de speculoospasta door deze 30 sec. te verwarmen in de magnetron. Verdeel de pasta over de ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes 30 min. in de koeling.
2
Breng ondertussen de slagroom aan de kook. Snijd de vanillepeul open en schraap het merg eruit. Voeg de merg en de peul toe aan de slagroom, zet het vuur uit en laat 5 min. trekken. Verwarm de oven voor op 150°C.
3
Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de suiker. Giet langzaam en al roerend de warme slagroom bij de eieren. Doe dit niet te snel en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
4
Verdeel het eimengsel over de speculoospasta. Plaats de schaaltjes in een grote ovenschaal of bakplaat met opstaande rand. Giet er heet water bij tot de bakjes voor de helft in het water staan. Gaar de crème brûlée 45 min. in de oven.
5
Laat de crème brûlée minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast. Verdeel de rietsuiker over de schaaltjes. Karamelliseer de suiker met behulp van een gasbrander. Zonder gasbrander kan het ook, zet ze dan even onder de grill van de oven. Let wel op dat de suiker niet verbrand.

5x desserts is een glaasje

Wij zijn dol op toetjes in glazen. Het zijn vaak eenvoudige recepten, terwijl het er hartstikke chique uitziet. Daarnaast is het ook nog eens ideaal wanneer je meerdere eters over de vloer krijgt. Je kunt het namelijk al een dag van tevoren maken, afgedekt bewaren in de koelkast en op het moment zelf nog afmaken met een speculooskoekje of vers fruit. Wil je naast deze speculoos crème brûlée nog meer desserts in een glaasje proberen? Kies dan voor een van de volgende vijf desserts!

Bastognemousse met karamelsaus

Niet alleen speculoos is een verrukkelijk ingrediënt voor een toetje, bastognekoekjes zijn ook een favoriet van velen. Verwerk de koekjes in een heerlijke mousse en karamelsaus. Met vijf ingrediënten zet jij een superlekker toetje op tafel.

Limoncello tiramisu

Wanneer je tiramisu in een glaasje maakt, zie je goed de laagjes terug. Je kunt kiezen voor een klassieke tiramisu, maar geef er een twist aan door limoncello toe te voegen! Het resultaat: een frisse tiramisu.

Chocolademousse

Fan van chocolade? Ga dan voor een klassieke chocolademousse met maar 4 ingrediënten. Verras je gasten op een simpele manier met een toetje van pure chocolade, of maak het lekker voor jezelf.

Gezondere tiramisu

Wil je een keer een gezonder toetje maken? Kies dan voor deze tiramisu. Met eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao zet je snel, makkelijk én verantwoord een dessert op tafel.

Witte chocolademousse met Frangelico

Heb je een keer meer tijd om in te keuken te staan of wil je jezelf uitdagen met een dessert? Ga dan aan de slag met deze heerlijke witte chocolademousse met Frangelico. De Italiaanse likeur met hazelnoot past perfect bij de combi van witte & pure chocolade en bitterkoekjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via