Mix de eidooiers, kristalsuiker en maïzena met een garde in een steelpan. Zet de steelpan op middelhoog vuur en voeg de melk toe terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen totdat de vulling in gaat dikken. Haal van het vuur en voeg de ongezouten roomboter en het vanille-extract toe en mix totdat dit volledig is opgenomen. Zet de vulling 1 uur in de koelkast om af te koelen.
Bereidingswijze deeg donuts
1
Meng ondertussen het broodmeel met de melk en eieren. Mix en kneed totdat alles is opgenomen. Voeg de boter toe en blijf kneden totdat het deeg mooi zacht en stretchy is. Doe het in een kom en dek af met een theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Bereidingswijze donuts
1
Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit. Gebruik een koekjesvorm om rondjes uit het deeg te steken. Leg de donuts op een met bakpapier beklede bakplaat en dek opnieuw af met een theedoek om 1 uur te rijzen.
2
Verwarm de zonnebloemolie in een pan en frituur de donuts 1-2 min. per kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
3
Haal de vulling uit de koelkast en doe in een spuitzak. Wanneer de donuts iets zijn afgekoeld, maak met de spuitzak een gaatje aan de zijkant. Vul de donuts met de custardvulling.
Bereidingswijze suikerlaag
1
Doe de kristalsuiker en water samen in een steelpan op middelhoog vuur en roer. Blijf roeren totdat de suiker karamelliseert en er een soort vloeibare karamel ontstaat. Dit duurt ongeveer 5-10 min. Dip de donuts in de karamelsuiker en laat uitharden.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.