zelfgemaakte kroepoek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zelfgemaakte kroepoek van garnalen

Kroepoek is hét bijgerecht voor gerechten uit de Chinese of Indonesische keuken of gewoon lekker als snack tussendoor. Wist je dat kroepoek ook makkelijk zelf te maken is? Bereid de zelfgemaakte kroepoek van garnalen een dag van te voren in verband met de droogtijd in de oven.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept zelfgemaakte kroepoek van garnalen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
14u 0min
Totale tijd
14u 25min
1
Maal de garnalen heel fijn in een keukenmachine. Let op dat er geen stukjes meer in zitten.
2
Pel en snipper de knoflook, meng samen met de fijngemalen garnalen, tapiocameel, water en zout en kneed tot een glad deeg.
3
Maak een lange rol van het deeg en verpak in aluminiumfolie (of bananenblad). Laat 2 uur stomen in een rijstkoker of stoomoven.
4
Verwarm de oven voor op 70°C. Laat de rol deeg afkoelen en verwijder de aluminiumfolie. Snijd het deeg in hele dunne plakjes en laat 10 tot 12 uur drogen in de oven.
5
Verwarm een frituurpan of wok met olie op 180°C. Voeg 3 tot 4 stukjes kroepoek per keer toe aan de hete olie en laat +/- 5 sec. frituren. De kroepoek zet uit en komt naar boven drijven. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: heb je minder tijd? Ga dan voor verse ongebakken kroepoek naar keuze. Dit is verkrijgbaar bij de toko. Hierdoor hoef je alleen de laatste stap uit te voeren en staat de kroepoek binnen 10 min. op tafel!

Er zijn veel verschillende soorten verse kroepoek te krijgen bij de toko. Kies wat jij lekker vindt! Leuke kleuren en figuren doen het altijd goed bij kinderen. Ga je voor emping? Voeg dan wat zout toe bij het serveren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?