Kroepoek is hét bijgerecht voor gerechten uit de Chinese of Indonesische keuken of gewoon lekker als snack tussendoor. Wist je dat kroepoek ook makkelijk zelf te maken is? Bereid de zelfgemaakte kroepoek van garnalen een dag van te voren in verband met de droogtijd in de oven.
Tip: heb je minder tijd? Ga dan voor verse ongebakken kroepoek naar keuze. Dit is verkrijgbaar bij de toko. Hierdoor hoef je alleen de laatste stap uit te voeren en staat de kroepoek binnen 10 min. op tafel!
Er zijn veel verschillende soorten verse kroepoek te krijgen bij de toko. Kies wat jij lekker vindt! Leuke kleuren en figuren doen het altijd goed bij kinderen. Ga je voor emping? Voeg dan wat zout toe bij het serveren.
Kroepoek is heerlijk bij eigenlijk alle gerechten uit de Chinese of Indonesische keuken. Maar waar wordt kroepoek van gemaakt? Kroepoek wordt gemaakt van zetmeel. Voor de bekendste soort kroepoek (kroepoek oedang) worden garnalen gebruikt.
Kroepoek die gedroogd is en dus niet gebakken, kan je een week bewaren. Gebakken kroepoek kan je 2 dagen bewaren. In beide gevallen is het belangrijk om het luchtdicht te verpakken en op een donkere plek te bewaren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment