Naked Cake Met Sinaasappel En Bosvruchten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Naked cake met sinaasappel en bosvruchten

Deze geweldige taart bestaat uit meerdere cakelagen en is gevuld met botercrème en heerlijk fruit. Prachtig om te zien dankzij de decoratie van vers fruit, maar minstens zo lekker. Ideaal voor een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid!

Je kunt deze cake in de oven of in een Whirlpool magnetron met Crispfunctie maken.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten cake
Ingrediënten vulling en topping
Extra keukenbenodigdheden

Recept naked cake met sinaasappel en bosvruchten

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
2u 30min
Kookmodus
1
Verwarm, indien je de oven gebruikt, de heteluchtoven voor op 175ᵒC. Vet de twee vormen in met boter. Schep in iedere cakevorm 1 el bloem. Zorg dat alle boter bedekt is met een laagje bloem. Klop de vormen uit om de overige bloem te verwijderen. Meng alle ingrediënten voor de cake gedurende 5 min. met een mixer op hoogste stand en verdeel het beslag over de vormen.
2
Bak de cakes één voor één af in de magnetron gedurende 9 min. op de Crispfunctie. Haal de cakes na het bakken uit de vorm en laat ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.
3
Bak de cakes tegelijkertijd gedurende 60 min. in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de cake komt, is deze gaar. Verleng de baktijd anders steeds met 10 min. totdat de cakes gaar zijn. Laat de cakes, zodra ze gaar zijn, ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.
4
Meng de mix voor de luchtige botercrème met de boter, melk en citroensap. Snijd de afgekoelde cakes horizontaal doormidden, zodat je 4 plakken krijgt.
5
Besmeer iedere plak cake met een laag botercrème van ongeveer 0,5 cm. Verdeel op de botercrème van 3 plakken cake 1/3e van het taartfruit. Stapel de plakken cake op elkaar en leg de plak zonder taartfruit bovenop.
6
Verdeel de overige botercrème en het taartfruit voorzichtig met een deegkrabber over de buitenkant van de taart. Een dun laagje is voldoende zodat de cakelagen goed zichtbaar blijven.
7
Decoreer de taart aan de boven- en zijkant met sinaasappel, bessen, bramen en toefjes botercrème.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via