In samenwerking met:
Eierwrap Met Chinese Wokgroente 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat vis

Eierwrap met Chinese wokgroente

Maak kennis met deze smaakvolle eierwraps gevuld met Chinese varkensreepjes en roerbakgroenten. De pittige touch van sambal en rode peper zorgt voor een heerlijke kick, terwijl de eierwraps de perfecte basis vormen voor dit snelle en kleurrijke gerecht. Dit wil je proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Eierwrap met Chinese wokgroente

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd de peper in halve ringen. Hak de peterselie grof.
2
Mix de eieren met de sambal, de helft van de rode peper en de peterselie tot een geheel met de staafmixer. Breng op smaak met zout.
3
Verhit een pan met 2/3 van de zonnebloemolie en bak de varkensreepjes Chinese stijl 2 min. Voeg de roerbakgroente Chinese stijl toe en bak dit nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit ondertussen een pan met water en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
5
Verhit een pan met de overige zonnebloemolie en bak ¼ deel van het eimengsel goudbruin en gaar. Herhaal dit nog 3 keer zodat je 4 eierwraps hebt.
6
Verdeel de eierwraps over de borden en verdeel hier de rijst en varkensreepjes Chinese stijl en groenten over. Garneer de eierwraps met de rest van de peterselie en rode peper.

Tip: serveer nog wat extra sambal bij het gerecht.

Koolhydraatarme vervangers voor wrap

Wraps zijn een veelzijdige basis voor talloze gerechten, maar wie op zoek is naar een koolhydraatarme optie, hoeft zeker niet in te leveren op smaak en gemak. Er zijn verschillende manieren om een vulling op een frisse, voedzame manier te serveren zonder gebruik te maken van traditionele tarwetortilla’s. Groenten vormen een uitstekend alternatief en bieden niet alleen een lichte, maar ook een knapperige basis. Grote bladen sla of kool lenen zich perfect om ingrediënten in te vouwen en zorgen voor een frisse bite.

Voor een stevigere structuur kunnen dunne plakken gegrilde aubergine of courgette worden gebruikt, die dankzij hun neutrale smaak goed combineren met diverse vullingen. Een omelet biedt een eiwitrijk alternatief en kan eenvoudig worden gevuld en opgerold voor een voedzame maaltijd. De eierwrap met Chinese wokgroente in dit recept is een aanrader, maar ook deze gezonde eiwraps met spinazie, biet en geitenkaas zijn ontzettend lekker. Heerlijk voor een voedzame lunch! Ook kaas kan dienen als een verrassende basis wanneer deze kort wordt gesmolten en daarna afkoelt tot een flexibele wrap.

Wat de basis ook is, de vulling maakt het gerecht. Van romige spreads en verse groenten tot eiwitrijke toevoegingen zoals kip, zalm of tempeh: er zijn eindeloze combinaties mogelijk. Door te experimenteren met verschillende structuren en smaken blijft het eten gevarieerd en smakelijk, zonder de behoefte aan koolhydraatrijke wraps.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via