In samenwerking met:
Gezonde Eiwraps Met Spinazie, Biet En Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gezonde eiwraps met spinazie, biet en geitenkaas

Zin in een verrassende lunch? Maak eens deze gezonde eiwraps met spinazie, rode biet en geitenkaas! Eieren zijn de basis van deze gezonde wraps en gevuld met groenten zijn ze heerlijk voor een goed vullende en lekkere lunch!

Dit lunch recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gezonde eiwraps met spinazie, biet en geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Klop de eieren los met de citroenrasp en de melk en bestrooi met wat zout.
2
Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan en bak ¼ van het ei (per 4 personen) op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om. Bak de andere kant een halve min. Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Herhaal tot je voor ieder een omelet hebt.
3
Verhit ondertussen de overige olie in een hapjespan en roerbak de spinazie kort totdat de helft geslonken is.
4
Verdeel de spinazie en bieten in een strook net onder het midden van de omeletten, laat 2 cm aan de zijkanten en 5 cm van de boven en onderkant vrij. Hak de walnoten fijn. Verdeel de geitenkaas over de biet en bestrooi met de walnoten. Rol de omeletwraps vanaf de onderkant strak op, vouw de zijkanten dicht en rol verder tot een pakketje. Halveer ze. Serveer direct.

De lekkerste wraps van ei voor iedere dag

Met eieren kan je alle kanten op. Je kan het koken, je kan het bakken en je kan er zelfs heerlijke wraps van maken. Met maar een paar ingrediënten tover je al de basis van omeletwraps op tafel. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen, is het kiezen van je favoriete toppings, de omeletwraps op te rollen en daarna kan het genieten beginnen. Omeletwraps serveer je meestal als lunchgerecht, maar je kan het ook zeker serveren als recept voor het avondeten met bijvoorbeeld een salade ernaast.

Een omeletwrap is een lekker én gezond recept dat ideaal is als alternatief voor andere wrap recepten. Het bevat veel minder koolhydraten, waardoor het gelijk een koolhydraatarm recept is. En hoewel het qua uiterlijk veel lijkt op een pannenkoek recept, is niets minder waar: het is gewoon ei! Wanneer je de basis hebt gemaakt en de omeletwraps klaar zijn, kan je het compleet maken met wat toppings. In dit recept gaan we voor een combinatie van verse spinazie, rode bieten, ongezouten walnoten en een romige geitenkaas. Deze omelet wrap met sla, hummus en avocado is ook erg lekker wanneer je op zoek bent naar een makkelijk lunch recept. Wil je liever iets met vis? Probeer dan deze omeletwraps met gerookte zalm en spinazie. Lekker fris van smaak en de roomkaas maakt het geheel compleet!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?