In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Fajita wraps met kip

Een klassieke fajita wrap met ingrediënten als kip, avocado en paprika. Makkelijk te maken, maar oh zo lekker! Serveer met een heerlijke salsa en je Mexicaanse avond kan beginnen!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept fajita wraps met kip

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng met de kruidenpasta en zet apart.
2
Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pel en snijd de rode ui in ringen. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit 1/2 van de olijfolie in een pan en bak de paprika 5 min.
3
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipreepjes aan beide kanten lichtbruin en gaar.
4
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de tortilla’s met zure room en verdeel de sla, fajita kip, paprika, rode ui en avocado erover. Rol op tot een wrap en serveer met de Mexican Homemade salsa.

Tip: wil je een avondje vegetarisch? Vervang dan de kipfilets door 500 gr oesterzwam. Nét zo lekker, maar dan geheel vegetarisch!

Een avond Mexicaans met fajita wraps

Fajita wraps zijn een heerlijke en veelzijdige Tex-Mex lekkernij die de smaakpapillen prikkelt met hun mix van pittige kruiden, sappige gegrilde groenten of vlees, en een kleurrijke selectie van toppings. Deze populaire gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn geliefd over de hele wereld en bieden een smaakvolle en bevredigende maaltijd voor zowel lunch als diner.

Het hart van een goede fajita wrap is de vulling. Traditioneel worden fajita wraps gemaakt met reepjes gegrild rundvlees, kip of garnalen, maar vegetarische opties met gegrilde groenten zijn ook steeds populairder geworden. De vulling wordt op smaak gebracht met een mengsel van kruiden, waaronder chili, paprika, komijn en knoflook, waardoor de fajita zijn karakteristieke pittige smaak krijgt. Lekkere varianten zijn deze fajita met biefstukreepjes of deze plantaardige fajita bowl.

Een ander essentieel onderdeel van de ‘fajita wrap ervaring’ is de tortilla. Meestal worden zachte bloemtortilla’s gebruikt, die de perfecte basis vormen voor het oprollen van de vulling, maar je hebt ook tortilla’s van mais, zoals we in dit recept gebruiken. De tortilla’s worden vaak licht verwarmd voordat ze worden geserveerd, zodat ze zacht en buigzaam zijn.

Wat een fajita-wrap echt onderscheidt, zijn de toppings en bijgerechten. Populaire keuzes zijn gesauteerde paprika’s en uien, verse tomaten, romige guacamole, zure room, geraspte kaas en pittige tomatensalsa. Deze toppings voegen niet alleen smaak en textuur toe aan de wrap, maar ze maken ook elke hap kleurrijk en levendig.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via