In samenwerking met:
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Franse omelet met vegetarische spekjes, brie en champignons

Wil je een keer wat anders maken voor je lunch dan een sandwich of een salade? Kies dan voor een goed gevulde Franse dubbelgeklapte omelet met een vulling van romige brie, champignons en knapperige walnoten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept franse omelet met vegetarische spekjes, brie en champignons

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons en de brie in plakjes. Snijd de bieslook en de walnoten grof.
2
Klop de eieren los met de melk, peper, zout en de Verstegen World Spice Meal Omelet.
3
Verhit 1/5 van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de prei toe en bak nog voor 2 min. Haal de groente uit de pan, voeg 1/5 van de olie toe en bak de vegetarische spekjes 5 min. Haal uit de pan.
4
Voeg 1/5 van de olie toe aan de pan en voeg ¼ van het eimengsel toe. Bak 2 min. goudbruin aan de onderkant. Verdeel ¼ de groente, spekjes en de brie over de omelet en klap dicht. Bak nog 2 min. met de deksel op de pan. Herhaal dit nog 3 keer met de resterende ingrediënten tot je 4 Franse omeletten hebt.
5
Maak de omelet af met de bieslook en de walnoten.

Variatietip: je kunt in plaats van brie ook geitenkaas gebruiken. Dit geeft weer een net andere smaak aan jouw omelet. Of wissel af voor variatie!

Voedzame omeletten als lunch

Een omelet als lunchgerecht, een goed idee dat nooit teleurstelt! Deze eenvoudige maar simpele lunchmaaltijd biedt ontzettend veel mogelijkheden om je honger te stillen en je smaakpapillen te verwennen! Of je nu houdt van hartige smaken, kaas of een voorkeur hebt voor groenten, een omelet kun je helemaal naar eigen smaak maken.

Een groot voordeel van omeletten is dat ze veel eiwitten bevatten en erg snel en gemakkelijk te maken zijn. Met slechts een paar ingrediënten heb je een volwaardige lunch op tafel, waarmee je weer even vooruit kan.

Wanneer je je eieren hebt opgeklopt en eventueel wat melk hebt toegevoegd om de omelet extra luchtig te maken, kun je beginnen met het toevoegen van verse ingrediënten. Kies bijvoorbeeld voor paprika, tomaat, verse kruiden en een plakje kaas. Je kunt dit al in het beslag toevoegen of je voegt het toe bovenop de omelet in de pan en klapt de omelet dubbel, zoals deze omelet met paddenstoelen.

Wil je een wat meer exotische smaak? Ga dan voor een Mexicaanse omelet met avocado, jalapeño en cheddar. Liefhebber van de Griekse keuken? Kies dan voor een omelet met feta, olijven en zongedroogde olijven.

Kortom, er zijn genoeg variaties te bedenken voor een heerlijke omelet! Probeer verschillende combinaties uit en ontdek jouw favoriete omeletrecept.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de lunch? Bekijk dan ons ruime aanbod aan lunch recepten. Ook hier vind je genoeg recepten die jou zullen verrassen!

Franse omelet met vegetarische spekjes, brie en champignons
Franse omelet met vegetarische spekjes, brie en champignons

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via