Eén van de opvallendste trends van 2024 is de Dubai trend. Je weet wel, die heerlijke reep chocolade gevuld met een romige puree van pistachenoten. Wij geven er een twist aan en maken er een Dubai frikandel variant van! Inclusief pistachenoten, krokante kadaifi en fijngehakte pure chocolade. Klinkt als een gekke combinatie, maar wedden dat dit in de smaak valt?
Tip: kadaifi, het krokante, zoete laagje dat ook bovenop baklava zit, is verkrijgbaar bij de Turkse of Marokkaanse supermarkten en is flinterdun gesneden fillodeeg.
You’ll love it or you hate it, maar wij zijn er in ieder geval dol op: pistache! Deze groene knapperige noten verwerken wij in tal van recepten. Of je nu voor hartig of zoet gaat, pistache is altijd een goed idee. Pistachenoten zijn zaden van de pistacheboom en ze zijn zelfs familie van de cashewnoten. Dankzij de unieke smaak en knapperige textuur zijn mensen er dol op.
Wanneer je denkt aan zoete recepten, zal pistache misschien niet zo snel in je hoofd oppoppen. Toch laat deze pistache tiramisu met witte chocolade zien dat deze noot ook heerlijk is in een dessert. De pistachenoten geven de tiramisu een lichtzoete en nootachtige smaak. Lekker in combinatie met de witte chocolade! Deze frozen pistache cups moet je ook eens proberen. Een fijn recept om te maken voor wanneer je zin hebt in een zoet tussendoortje. Met maar drie ingrediënten is het recept al gemaakt.
Ook in hartige gerechten is het heerlijk om knapperige pistachenoten te verwerken. Zo is deze romige citroenpasta met guanciale niet compleet zonder een knapperig pistachekruim. Een pasta recept waar je ons iedere dag voor wakker mag maken! Of wat dacht je van een fris salade recept? Deze salade met aardbeien en gefrituurde geitenkaas toppen we af met wat pistachenoten voor een lekkere bite. Dit gepofte aardappel recept is weer heerlijk dankzij de combinatie van whipped feta, rode bieten en kleine stukjes pistachenoten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment