romige citroenpasta met guanciale en pistachekruim
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige citroenpasta met guanciale en pistachekruim

Heb jij al eens guanciale geprobeerd? Guanciale is een heerlijk Italiaans wangspek dat heerlijk is in deze pasta van romige citroenrigatoni, rucola en tot kruim gemalen pistache. In één woord omschreven: onweerstaanbaar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept romige citroenpasta met guanciale en pistachekruim

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bereid de rigatoni al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Bewaar een kopje van het kookvocht (per 2 personen).
2
Snijd de guanciale in reepjes. Verhit een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de guanciale knapperig. Haal uit de pan en zet apart. Draai het vuur laag.
3
Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe aan de pan. Laat de citroenrasp 1 min. pruttelen in het vet van de guanciale. Voeg de boter en room toe en roer met garde. Voeg de zwarte peper toe en laat 5 min. pruttelen, tot de saus wat is ingedikt. Pers de ½ van de citroen uit en voeg toe aan de saus. Roer goed door.
4
Voeg de rigatoni toe aan de pan en schep door elkaar. Voeg eventueel wat van het bewaarde pastawater toe totdat de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de guanciale toe aan de pasta en bak 3 min. mee. Roer af en toe om.
5
Pel ondertussen de pistachenoten en hak tot een fijn kruim. Verdeel de rucola over borden gevolgd door de pasta. Garneer met het pistachekruim.

Tip: heb je een keukenmachine in huis? Maal de pistachenoten tot een fijn kruim in de keukenmachine.

Aan de slag met romige pasta’s met citroen

Er is niets zo lekker als een fris pasta recept. Zo’n recept dat je kan maken op een warme zonnige dag, niet teveel werk en tijd kost en met weinig ingrediënten al op tafel staat. Door citroen te verwerken in je favoriete pasta recept, geef je het een heerlijke frisse touch. Zo krijg je in no time de zomer op je bord!

Aanraders zijn onder andere deze romige citroenpasta met guanciale en pistachekruim. Al in 15 minuten staat dit makkelijke recept op tafel, waardoor je nauwelijks in de keuken staat. Ideaal voor wanneer je zin hebt om de avond buiten te spenderen in de laatste zonnestralen onder het genot van een heerlijke pasta. Deze pasta met spinazie en citroenboter is ook een aanrader. Een heerlijk vegetarisch recept met een zelfgemaakte citroenboter. Doordat we alleen de citroenrasp gebruiken, krijgt de pasta een frisse citroensmaak waar je geen genoeg van krijgt!

Liever zin in een pasta met vis? Probeer eens deze pasta salmone e limone! Dit is zo’n simpel en lekker recept waar je zeker van gaat genieten. Een Italiaanse klassieker die goed laat zien dat de eenvoud van de Italiaanse keuken al perfect is. Serveer met een lekkere witte wijn en de maaltijd is compleet! Liever uitpakken? Maak dan eens deze pappardalle in limoncello met krokante pancetta. In dit recept gebruik je verse pappardelle, geserveerd in een frisse en zoete limocello roomsaus, afgetopt met krokant gebakken pancetta. Loopt het water je al in de mond? Ontdek alle recepten voor het avondeten op de pagina!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via