Heb jij al eens guanciale geprobeerd? Guanciale is een heerlijk Italiaans wangspek dat heerlijk is in deze pasta van romige citroenrigatoni, rucola en tot kruim gemalen pistache. In één woord omschreven: onweerstaanbaar!
Tip: heb je een keukenmachine in huis? Maal de pistachenoten tot een fijn kruim in de keukenmachine.
Er is niets zo lekker als een fris pasta recept. Zo’n recept dat je kan maken op een warme zonnige dag, niet teveel werk en tijd kost en met weinig ingrediënten al op tafel staat. Door citroen te verwerken in je favoriete pasta recept, geef je het een heerlijke frisse touch. Zo krijg je in no time de zomer op je bord!
Aanraders zijn onder andere deze romige citroenpasta met guanciale en pistachekruim. Al in 15 minuten staat dit makkelijke recept op tafel, waardoor je nauwelijks in de keuken staat. Ideaal voor wanneer je zin hebt om de avond buiten te spenderen in de laatste zonnestralen onder het genot van een heerlijke pasta. Deze pasta met spinazie en citroenboter is ook een aanrader. Een heerlijk vegetarisch recept met een zelfgemaakte citroenboter. Doordat we alleen de citroenrasp gebruiken, krijgt de pasta een frisse citroensmaak waar je geen genoeg van krijgt!
Liever zin in een pasta met vis? Probeer eens deze pasta salmone e limone! Dit is zo’n simpel en lekker recept waar je zeker van gaat genieten. Een Italiaanse klassieker die goed laat zien dat de eenvoud van de Italiaanse keuken al perfect is. Serveer met een lekkere witte wijn en de maaltijd is compleet! Liever uitpakken? Maak dan eens deze pappardalle in limoncello met krokante pancetta. In dit recept gebruik je verse pappardelle, geserveerd in een frisse en zoete limocello roomsaus, afgetopt met krokant gebakken pancetta. Loopt het water je al in de mond? Ontdek alle recepten voor het avondeten op de pagina!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment