Frozen Pistache Cups
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frozen pistache cups

Ook zo verzot op pistache? Met deze frozen pistache cups heb je weer een fijn recept om aan je repertoire toe te voegen. Drie ingrediënten, amper werk en superlekker: deze versnapering kent alleen maar winnaars.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept frozen pistache cups

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 5min
Kookmodus
1
Doe de pistachenoten (houd er een aantal achter voor de decoratie), Griekse yoghurt en honing in de blender en mix tot een gladde massa.
2
Verdeel dit mengsel over de siliconenvormpjes en plaats minstens 3 uur in de vriezer.
3
Hak de overgehouden pistachenoten fijn en garneer over de frozen pistache cups.

De lekkerste tussendoortjes en desserts met pistache

Heb je zin om te bakken, maar wil je eens iets anders maken dan bananenbrood of appeltaart? Kies voor een heerlijk bakrecept met pistache erin verwerkt! Steeds vaker zien we het voorbijkomen op Instagram en TikTok: bakrecepten met pistachenoten of pistachepasta. Wij begrijpen heel goed waarom, want deze recepten vervelen nooit! Daarom zetten wij 4 heerlijke bakrecepten met pistache voor je op een rijtje:

  • Cheesecake met pistache: een lust voor het oog én voor je smaakpapillen! Deze cheesecake met pistache wil je geproefd hebben. Voor het maken van de cheesecake heb je maar 25 minuten nodig, vervolgens schuif je ‘m de koelkast in en na 4 uur kan je er heerlijk van genieten. Je kan de cheesecake ook goed een dag van tevoren maken, ideaal!
  • Griekse baklava rolletjes: wanneer je denkt aan baklava, denk je waarschijnlijk ook meteen aan pistache(noten). In dit recept kiezen we voor baklava rolletjes, een variant op de klassieke baklava. Je maakt het van filodeeg, wat je bestrijkt met een zelfgemaakt notenmengsel en vervolgens maak je hier rolletjes van. Bak dit af in de oven en overgiet het nadat het uit de oven komt met siroop en verdeel er gehakte pistachenoten overheen.
  • Soesjestaart met pistache en witte chocolade: wanneer je op zoek bent naar een lekker én spectaculair dessert, is deze soesjestaart het antwoord. De soesjes dip je in de witte chocolade en vervolgens meteen in de pistache. Stapel alle soesjes op totdat je een mooie toren hebt en plaats de frambozen, blauwe- en rode bessen tussen de soesjes. Zo ziet het er meteen uit als een feestje!
  • Zandkoekjes met pistachenoten, citroen en witte chocolade: zandkoekjes kennen we allemaal, en misschien heb je ze ook al eens zelf gemaakt. Deze zandkoekjes met pistache zijn een leuke variant op het klassieke recept. Leuk om te maken op zondag bakdag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via