Op zoek naar een origineel vegetarisch gerecht? Maak dan eens deze gepofte aardappel met whipped feta, bietjes en pistache. Supersimpel om te maken en toch enorm indrukwekkend! Met een verrassende smaakcombinatie van romige feta, sappige bietjes en knapperige pistache is de gepofte aardappel heerlijk.
Van juli t/m november is rode biet in Nederland in het seizoen. In deze periode zijn de bieten op hun best en het meest vers, omdat ze dan lokaal worden geoogst. Buiten dit seizoen zijn rode bieten vaak nog wel verkrijgbaar, maar dan komen ze meestal uit de koelopslag of zijn ze geïmporteerd. Dit is dus hét moment om te genieten van recepten met rode biet, zoals deze gepofte aardappel met whipped feta en rode biet!
Rode biet, ook wel bekend als kroten of bieten, is een knolgewas dat geliefd is om de aardse smaak en veelzijdigheid in de keuken. De dieppaarse kleur van de biet is te danken aan de aanwezigheid van betanine, een krachtige antioxidant die bijdraagt aan diverse gezondheidsvoordelen. Rode biet is rijk aan vezels, vitamines zoals C en B9, en mineralen zoals kalium en mangaan. Een voedzame groentesoort dus!
Lastig om iedere dag opnieuw antwoord te vinden op de vraag: ‘Wat eten we vandaag?’? Varieer er lekker op los en kies regelmatig voor een gezond recept, bijvoorbeeld met rode biet! Een enorm lekker voorbeeld is deze kleurrijke plaattaart met rode biet en brie. Een soort flammkuchen recept, want het wordt gemaakt met flammkuchendeeg. De plaattaart beleg je met allerlei verschillende groenten én smaakmakers.
Ook lekker is deze geitenkaasrösti met bietjes. De rösti maak je door aardappelen grof te raspen, te mengen met boter en geitenkaas en vervolgens in een ovenbestendige pan te doen en af te bakken in de oven. Lekker met sla, bietjes en geitenkaas on top. Heb je wat van de rösti over? Het is ook een heerlijk lunch recept om de volgende dag van te genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment