Salade Gefrituurde Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Salade met aardbeien en gefrituurde geitenkaas

Op zoek naar een verrassende salade? Probeer dan eens deze salade met verfrissende aardbeien en gefrituurde geitenkaas! Door de geitenkaas te frituren wordt het lekker krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. De geitenkaas steelt de show in deze salade en de aardbeien geven een zoete touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept salade met aardbeien en gefrituurde geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Doe de bloem in een kom. Klop het ei los in een kommetje en doe het paneermeel in een andere kom. Haal de geitenkaasrondjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de geitenkaasrondjes in 5 min. rondom krokant en goudbruin.
2
Snijd ondertussen de aardbeien en komkommer in plakjes en hak de pistachenoten grof.
3
Mix de rucola met de aardbeien, komkommer, honing-mosterdsaus en wat peper en zout. Top de salade af met de geitenkaasrondjes en pistachenoten.

De lekkerste recepten met aardbeien

Aardbeien zijn typisch zomerfruit. Van ongeveer mei tot en met oktober kan je in Nederland aardbeien van eigen bodem kopen. Hoe meer licht ze namelijk hebben, wat vooral in het zomerseizoen is, hoe zoeter de aardbeien zijn. Ze worden niet voor niets ‘zomerkoninkjes’ genoemd, want aardbeienplanten zijn dol op het warme zonnetje! En dat proef je terug bij iedere hap die je neemt: sappig én zoet.

Met aardbeien kan je alle kanten op. Je kan ze meenemen als lekker tussendoortje, maar je kan het ook verwerken in tal van gerechten. Zo kiezen we er in dit recept voor om aardbeien toe te voegen aan de salade voor tijdens de lunch of het avondeten. Dit geeft namelijk een lekkere zoete smaak in combinatie met de knapperige pistachenoten en gefrituurde geitenkaas. In deze zomerse couscoussalade geven de aardbeien ook een lekkere zoete en sappige smaak. Voeg daar knapperige groenten als radijsjes en doperwten en een zelfgemaakte dressing aan toe en de salade kan geserveerd worden. Lekker als bijgerecht bij een avondje barbecueën, maar ook als hoofdgerecht voor op een warme dag.

In toetjes doen verse aardbeien het ook altijd goed. Zo is deze heerlijke aardbeiengranita met gemarineerde aardbeien een aanrader als afsluiter voor een zomers diner! De aardbeien marineren we in balsamico azijn wat een verrassende twist geeft. Voeg daar basilicummascarpone en limoen aan toe en je hebt een spannend drankje! Deze heerlijke panna cotta met aardbei en blauwe bes is ook erg lekker als dessert. Het kost wat tijd om zelf panna cotta te maken, maar het is het wachten meer dan waard!

Meer lunch recepten

Naast een salade zijn er nog vele andere recepten voor de lunch. Van heerlijke broodjes, pannenkoeken en pastasalades. Ontdek alle lekkere lunch recepten op onze pagina!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?