In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Frisse salade met pulled chicken

Een heerlijke zomerse maaltijd, dat is deze salade met pulled chicken! Lekker als avondeten, maar de salade kan ook heel goed voor de lunch of bij een picknick in het park. De oven zorgt ervoor dat de kiplekker mals wordt, waardoor je het vlees zo van het bot af krijgt met een vork. Wat wil je nog meer?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept frisse salade met pulled chicken

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Schaaf de komkommers in plakken van 5 mm dik op een mandoline of kaasschaaf. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een droge pan en rooster de pijnboompitten in 5 min. goudbruin. Schud regelmatig om.
3
Leg de kippenbouten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 2/3 van de olijfolie en de kipkruiden over de kippenbouten. Plaats 25 min. in de oven tot ze gaar zijn.
4
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de snoeppaprika’s 6 min.
5
Meng de komkommerlinten met de pijnboompitten, citroenrasp en sap. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kip van het bot met behulp van een vork zodat er pulled chicken ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de komkommer over de borden en leg hier de snoeppaprika’s en kippenbout op. Lekker om af te maken met extra vergine olijfolie.

Tip: houd je kip over? Verwerk dit dan in een ragout.

Frisse salades: ideaal voor in het voorjaar en de zomer

Frisse salades zijn een heerlijke en gezonde manier om je dagelijkse dosis groenten binnen te krijgen en je lichaam te voeden met voedzame ingrediënten. Er zijn talloze variaties van salades die je kunt maken, afhankelijk van je smaak en voorkeur. Een van de belangrijkste ingrediënten van elke salade is groen, zoals sla, spinazie of rucola. Voeg hier wat extra groenten aan toe, zoals tomaten, komkommers, paprika’s, wortels en broccoli om extra voedingsstoffen binnen te krijgen.

Vervolgens kun je proteïne toevoegen, zoals gegrilde kip, zalm of tofu, of peulvruchten zoals kikkererwten, linzen of bonen. Dit geeft je salade een vullend en bevredigend gevoel. Voor extra smaak kun je noten, zaden of kaas toevoegen. Denk aan walnoten, zonnebloempitten of feta.

Een dressing maakt je salade helemaal af. Gebruik bijvoorbeeld een simpele vinaigrette van olie en azijn, of ga voor een zelfgemaakte dressing van yoghurt, honing en mosterd. Een frisse salade hoeft niet altijd groen te zijn, je kunt er ook fruit zoals aardbeien of appels aan toevoegen voor een extra zoete smaak.

Kortom, frisse salades zijn een heerlijke en gezonde manier om jezelf te voeden met voedzame ingrediënten. Of je nu gaat voor een eenvoudige groene salade of een ingewikkelder recept, er is voor elk wat wils en genoeg variatie om je smaakpapillen te blijven prikkelen.

Naast deze salade met pulled chicken van DekaMarkt, is het ook zeker aan te raden om deze panzanella salade met aardbeien en basilicum eens te maken. De panzanella maken we van focaccia die we mengen met olijfolie, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden en afbakken in de oven. De combinatie van tomaten, aardbeien, basilicum en mozzarella maakt deze salade helemaal af. Een hemelse smaakcombinatie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via