Panzanella Salade Met Aardbeien En Basilicum
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Panzanella salade met aardbeien en basilicum

De panzanella salade is een typisch gerecht uit de Italiaanse keuken. Het is een traditioneel recept wat wordt opgemaakt met oud, droog brood. Oorspronkelijk wordt het brood urenlang geweekt in olijfolie en gesneden tomaten, zodat het zachter wordt. In dit recept is er gebruik gemaakt van een snellere variant. De aardbeien in dit panzanella recept combineren heerlijk met balsamico en basilicum. Wij zijn enorm dol op deze verrukkelijke salade! Probeer jij hem ook?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept panzanella salade met aardbeien en basilicum

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de focaccia in blokjes van ongeveer 3 cm. Meng de focaccia met ¼ van de olijfolie, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 12 min. in de oven.
2
Halveer ondertussen de cherrytomaten en aardbeien. Meng de helft van de balsamico crème met de witte wijnazijn en honing, tot de honing is opgelost. Voeg nu al roerend de rest van de olijfolie toe.
3
Pluk de blaadjes van de basilicum. Meng de focaccia croutons direct na het bakken met de cherrytomaten en de helft van de balsamico dressing. Laat het kort afkoelen en meng vervolgens met de aardbeien, mozzarella en de rest van de dressing en basilicum.
4
Maak de salade af met de rest van de balsamico crème en serveer direct.

Salades uit de Italiaanse keuken

Salades zijn een populair en veelzijdig gerecht in de Italiaanse keuken. Zo zijn er talloze variaties van salades die in Italië worden gegeten. Denk aan eenvoudige salades tot aan complexe en goed gevulde maaltijdsalades. Een van de meest bekende Italiaanse salades is de Caprese salade. Deze salade is gemaakt met tomaten, mozzarella en basilicum. In ons recept is het gecombineerd met gegrilde perziken. Dit maakt de salade nog smaakvoller. Andere bekende salades uit Italië die je kunt kennen zijn de Insalata di Mare bereid met zeevruchten en de Carciofi gemaakt met artisjokken. In de Italiaanse keuken wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten en eenvoudige smaken. Salades worden daarom vaak gemaakt met verse groenten, kruiden en olijfolie. Zo kun je bijvoorbeeld eens de kip Parmezaan met salade van gegrilde groenten proberen. In Italië worden salades vaak als voorgerecht of als lichte maaltijd geserveerd, maar ook wordt het vaak als bijgerecht gebruikt bij Italiaanse gerechten. Wil je toch liever een salade als volwaardige maaltijd? Ook dan zijn er genoeg recepten die voor je klaarstaan!

De lekkerste gerechten uit Italië

Naast overheerlijke Italiaanse salades, kent Italië nog meer smaakvolle maar ook eenvoudige recepten, gemaakt met verse en seizoensgebonden ingrediënten. De pasta’s, pizza’s en antipasti’s zijn slechts enkele van de vele populaire gerechten uit de Italiaanse keuken. Gerechten zoals een aubergineschotel en gestoofd kalfsvlees zal je misschien niet direct plaatsen in de keuken van Italië, maar zijn toch Italiaanse specialiteiten. Veel gerechten uit Italië worden vaak op smaak gebracht met olijfolie, tomaten, knoflook en verse kruiden. De Italiaanse gerechten zijn om van te smullen!

Deze salade is erg makkelijk te bereiden, ideaal toch!? Ga naar de pagina van makkelijke recepten voor nog meer inspiratie die totaal niet moeilijk zijn te bereiden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via