Print opties

Sluiten

Frisse salade met pulled chicken

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Schaaf de komkommers in plakken van 5 mm dik op een mandoline of kaasschaaf. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een droge pan en rooster de pijnboompitten in 5 min. goudbruin. Schud regelmatig om.
3
Leg de kippenbouten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 2/3 van de olijfolie en de kipkruiden over de kippenbouten. Plaats 25 min. in de oven tot ze gaar zijn.
4
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de snoeppaprika’s 6 min.
5
Meng de komkommerlinten met de pijnboompitten, citroenrasp en sap. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kip van het bot met behulp van een vork zodat er pulled chicken ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de komkommer over de borden en leg hier de snoeppaprika’s en kippenbout op. Lekker om af te maken met extra vergine olijfolie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.