Naast allerlei spannende recepten gaat er niets boven een makkelijk AVG’tje. Zo’n recept waar je niet heel veel voor hoeft te doen en je tóch je portie groenten gewoon binnen krijgt. Een klassieker is natuurlijk de gehaktbal met wat aardappelen en groenten. In dit recept kiezen we voor sperziebonen en sudderen we de gehaktbal in een zelfgemaakte uienjus.
De oorsprong van de gehaktbal is niet volledig vastgesteld, maar het gerecht heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in verschillende Europese landen, waar gemalen vlees al eeuwenlang werd gebruikt om ballen of pasteitjes te maken. Het is een populaire vleesbereiding die in de loop van de tijd in verschillende culturen is geëvolueerd. Je serveert ze het best met een zelfgemaakte uienjus, gekookte aardappelen en sperziebonen. Ook lekker zijn deze pittige gehaktballen met aardappelpartjes en bloemkoolpuree.
Elke week bedenken wat je op tafel wilt serveren kan lastig zijn, maar wanneer je de vuistregel van een AVG’tje aanhoudt, maak je zo iets lekkers! Aardappelen, vlees en groenten, of een visje of een vegetarisch alternatief, met deze basis maak je de lekkerste én makkelijkste gerechten. Naast deze gehaktbal met uienjus, aardappelen en sperziebonen zijn er natuurlijk nog meer AVG-recepten om te proberen. Liefhebbers van vis kunnen hun hart luchten met deze heerlijke zalm uit de oven met pompoenpuree en gebakken aardappelen. Fan van worstjes? Maak dan chipolata worstjes met krokante Parmezaan aardappeltjes en broccoli. Een lekker makkelijke maaltijd wat nét dat beetje extra heeft.
Vegetariërs onder ons gaan zeker blij zijn met deze AVG Traybake met Meatless burgers. Je schuift alles zo in de oven en hoeft weinig te doen! Liever plantaardig? Probeer dan deze vegan schnitzel met krieltjes en sperziebonen. Ook makkelijk, maar dan helemaal diervriendelijk! Wat je ook doet, met de vuistregel van AVG zet je altijd een lekker gerecht op tafel.
Zoek jij naast dit klassieke gerecht nog een ander recept om je weekmenu mee te vullen? Bekijk dan de lekkerste recepten voor het avondeten op de pagina en vul gemakkelijk het menu in.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment