Gehaktbal Met Uienjus, Aardappelen En Sperziebonen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gehaktbal met uienjus, aardappelen en sperziebonen

Naast allerlei spannende recepten gaat er niets boven een makkelijk AVG’tje. Zo’n recept waar je niet heel veel voor hoeft te doen en je tóch je portie groenten gewoon binnen krijgt. Een klassieker is natuurlijk de gehaktbal met wat aardappelen en groenten. In dit recept kiezen we voor sperziebonen en sudderen we de gehaktbal in een zelfgemaakte uienjus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gehaktbal met uienjus, aardappelen en sperziebonen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng twee pannen met water aan de kook. Schil de aardappelen en kook ze in 15 min. zacht in de ene pan. Dop de sperziebonen en kook ze in 10 min. beetgaar in de andere pan.
2
Verhit ondertussen de helft van de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en houd even warm. Zet het vuur niet uit.
3
Pel en snipper de ui. Voeg de overige boter toe aan de dezelfde pan en fruit de ui. Voeg de bloem samen met het water en wat peper en zout toe en blijf roeren tot er een jus ontstaat. Plaats de gehaktballen nog even terug in de pan en meng ze met de uienjus.
4
Serveer de gehaktballen met de jus, aardappelen en sperziebonen.

De geschiedenis van de gehaktbal

De oorsprong van de gehaktbal is niet volledig vastgesteld, maar het gerecht heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in verschillende Europese landen, waar gemalen vlees al eeuwenlang werd gebruikt om ballen of pasteitjes te maken. Het is een populaire vleesbereiding die in de loop van de tijd in verschillende culturen is geëvolueerd. Je serveert ze het best met een zelfgemaakte uienjus, gekookte aardappelen en sperziebonen. Ook lekker zijn deze pittige gehaktballen met aardappelpartjes en bloemkoolpuree.

Lekker makkelijk en snel: een AVG’tje

Elke week bedenken wat je op tafel wilt serveren kan lastig zijn, maar wanneer je de vuistregel van een AVG’tje aanhoudt, maak je zo iets lekkers! Aardappelen, vlees en groenten, of een visje of een vegetarisch alternatief, met deze basis maak je de lekkerste én makkelijkste gerechten. Naast deze gehaktbal met uienjus, aardappelen en sperziebonen zijn er natuurlijk nog meer AVG-recepten om te proberen. Liefhebbers van vis kunnen hun hart luchten met deze heerlijke zalm uit de oven met pompoenpuree en gebakken aardappelen. Fan van worstjes? Maak dan chipolata worstjes met krokante Parmezaan aardappeltjes en broccoli. Een lekker makkelijke maaltijd wat nét dat beetje extra heeft.

Vegetariërs onder ons gaan zeker blij zijn met deze AVG Traybake met Meatless burgers. Je schuift alles zo in de oven en hoeft weinig te doen! Liever plantaardig? Probeer dan deze vegan schnitzel met krieltjes en sperziebonen. Ook makkelijk, maar dan helemaal diervriendelijk! Wat je ook doet, met de vuistregel van AVG zet je altijd een lekker gerecht op tafel.

Meer recepten voor het avondeten

Zoek jij naast dit klassieke gerecht nog een ander recept om je weekmenu mee te vullen? Bekijk dan de lekkerste recepten voor het avondeten op de pagina en vul gemakkelijk het menu in.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via