In samenwerking met:
AVG traybake met meatless burgers
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

AVG Traybake met Meatless Burgers

Op zoek naar een makkelijk recept voor de doordeweekse avond? Kies dan voor een traybake! Je kiest je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift het zo in de oven. Ga deze keer voor een klassieke traybake met aardappelen, groenten en vegan burgers. Lekker én verantwoord!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept avg traybake met meatless burgers

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de aardappelwedges volgens de aanwijzing op de verpakking.
2
Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes en verdeel het op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie.
3
Doe de gekookte aardappelwedges in een kom en meng met de cajunkruiden en 1/3 van de resterende olijfolie. Schud het geheel goed om, zodat alle aardappelen bedekt zijn met een laagje kruiden en olie. Leg naast de broccoli en de bloemkool op de bakplaat. Bak de groenten en de aardappelwedges 20 tot 25 min. tot de groenten gaar zijn en de aardappelen goudbruin.
4
Maak ondertussen de dressing. Meng de mayonaise met de helft van de basilicum en draai in een keukenmachine tot een lichtgroene mayonaise.
5
Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers goudbruin.
6
Serveer de burgers met de geroosterde groenten, de aardappelwedges, basilicummayonaise, ketchup en resterende basilicum.

Weten hoe je deze traybake stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!

Wat is een traybake?

Traybake is een kookmethode waarbij alle ingrediënten op één bakplaat worden gebakken. Het is een makkelijke manier van koken, omdat je zelf weinig hoeft te doen! De term traybake komt oorspronkelijk uit Groot-Brittanië, waar het bekendstaat als een eenvoudige en snelle manier om een complete maaltijd op tafel te zetten.

Het fijne aan een traybake is dat je eindeloos kunt variëren met ingrediënten. Combineer je favoriete groenten, vlees, vis of vegetarische vleesvervanger met kruiden en specerijen naar keuze. Populaire ingrediënten zijn aardappelen, wortels, courgette, kipfilet en zalmfilet.

 

Waarom is een traybake zo populair?

Traybake is een populaire manier van koken, omdat het weinig voorbereidingstijd en weinig afwas vereist. Alles wordt op één bakplaat gebakken, waardoor het een gemakkelijke en tijdbesparende optie is voor drukke doordeweekse avonden. Ideaal wanneer je tussendoor nog even wat wilt schoonmaken! Daarnaast zorgt het bakken op één bakplaat ervoor dat de smaken van de ingrediënten zich goed mengen, waardoor er een heerlijke smaakexplosie ontstaat.

Zowel voor de ervaren als de beginnende koks is een traybake een fijne kookmethode. Je kunt snel een gezonde en makkelijke maaltijd op tafel zetten, zonder dat het veel moeite kost. Probeer naast dit recept waarin we plantaardige burgers gebruiken ook eens voor deze Italiaanse traybake, een vegan traybake boordevol groenten. Liever zin in vis of kip? Kies dan voor de traybake met zalm, spruitjes en bimi of kip tandoori traybake. Na de bereiding neemt de oven het van je over. Ideaal wanneer je niet al te veel de tijd hebt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via