Deze geroosterde groenten tzatziki bowl zit vol kleur én smaak. Knapperige aardappelen en geroosterde broccoli en bloemkool worden gecombineerd met frisse tzatziki en ingelegde rode ui. Een gezonde en vullende bowl met een heerlijke balans tussen hartig en fris. Perfect als lichte maaltijd of lunch!
Wanneer je al eens in Griekenland vakantie hebt gevierd of uiteten bent geweest bij een Grieks restaurant in Nederland kun je er niet omheen: tzatziki. Deze frisse, romige Griekse dip wordt traditioneel gemaakt met uitgelekte yoghurt (vaak Griekse yoghurt uiteraard), komkommer, knoflook, olijfolie en citroensap of azijn. Een extra toevoeging kan zijn verse dille of munt voor nog meer smaak. De Grieken eten tzatziki overal bij! Denk aan gegrild vlees zoals gyros of souvlaki, als dip voor brood of bij salade of rauwkost. Met dit recept voor tzatziki maak je het gemakkelijk zelf.
Zoals we al zeiden: één van de typische Griekse gerechten waar vaak tzatziki bij wordt geserveerd, is souvlaki. Een heerlijk voorbeeld is deze kip souvlaki met tzatziki. De souvlaki maken we van kipdijfilet, waardoor het heerlijk mals is. Breng de kip op smaak met knoflook, ui, oregano, citroensap en paprikapoeder, laat marineren, maak er spiesjes van en bak de spiesen af in de oven. De kip souvlaki is heerlijk in combinatie met een salade van little gem, komkommer, cherrytomaatjes en rode ui. Serveer met flatbread en tzatziki en het genieten kan beginnen!
Ben jij meer een visliefhebber dan een vleesliefhebber? Ga dan voor deze Griekse zalm shaslicks. Voor dit recept marineer je de in blokjes gesneden zalm in dille, oregano, peper en zout. De zalm rijg je vervolgens om en om met paprika, courgette en ui aan spiesjes en dit bak je in de pan. Serveer met veldsla, komkommerrolletjes en tzatziki voor een heerlijke en veelzijdige maaltijd.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment