Geroosterde Groente Tzatziki Bowl2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Geroosterde groenten tzatziki bowl

Deze geroosterde groenten tzatziki bowl zit vol kleur én smaak. Knapperige aardappelen en geroosterde broccoli en bloemkool worden gecombineerd met frisse tzatziki en ingelegde rode ui. Een gezonde en vullende bowl met een heerlijke balans tussen hartig en fris. Perfect als lichte maaltijd of lunch!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Geroosterde groenten tzatziki bowl

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de olijfolie in een ovenschaal en plaats al in de oven. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in ruim water met een snufje zout gedurende 10 min. Giet af, schud ze in de warme ovenschaal en rooster voor 30 min.
2
Snijd ondertussen de broccoli, bloemkool en radijsjes in kleine roosjes/stukjes. Voeg na 30 min. toe aan de ovenschaal, verdeel het paprikapoeder en peper en zout naar smaak over de groenten en rooster 10 min. mee.
3
Rasp ondertussen de komkommer, pel en pers de knoflook en snijd de dille fijn. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, verse dille, peper en zout om een frisse tzatziki te maken.
4
Verdeel de geroosterde aardappelen, broccoli, bloemkool, radijs, ingelegde ui en tzatziki over borden. Garneer met amandelschaafsel en serveer direct.

Wat is tzatziki?

Wanneer je al eens in Griekenland vakantie hebt gevierd of uiteten bent geweest bij een Grieks restaurant in Nederland kun je er niet omheen: tzatziki. Deze frisse, romige Griekse dip wordt traditioneel gemaakt met uitgelekte yoghurt (vaak Griekse yoghurt uiteraard), komkommer, knoflook, olijfolie en citroensap of azijn. Een extra toevoeging kan zijn verse dille of munt voor nog meer smaak. De Grieken eten tzatziki overal bij! Denk aan gegrild vlees zoals gyros of souvlaki, als dip voor brood of bij salade of rauwkost. Met dit recept voor tzatziki maak je het gemakkelijk zelf.

Recepten met tzatziki

Zoals we al zeiden: één van de typische Griekse gerechten waar vaak tzatziki bij wordt geserveerd, is souvlaki. Een heerlijk voorbeeld is deze kip souvlaki met tzatziki. De souvlaki maken we van kipdijfilet, waardoor het heerlijk mals is. Breng de kip op smaak met knoflook, ui, oregano, citroensap en paprikapoeder, laat marineren, maak er spiesjes van en bak de spiesen af in de oven. De kip souvlaki is heerlijk in combinatie met een salade van little gem, komkommer, cherrytomaatjes en rode ui. Serveer met flatbread en tzatziki en het genieten kan beginnen!

Ben jij meer een visliefhebber dan een vleesliefhebber? Ga dan voor deze Griekse zalm shaslicks. Voor dit recept marineer je de in blokjes gesneden zalm in dille, oregano, peper en zout. De zalm rijg je vervolgens om en om met paprika, courgette en ui aan spiesjes en dit bak je in de pan. Serveer met veldsla, komkommerrolletjes en tzatziki voor een heerlijke en veelzijdige maaltijd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via