Griekse zalm shaslicks
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Griekse zalm shaslicks

Gek op Griekse maaltijden? Probeer dan zeker eens deze Griekse zalm shaslicks! Geserveerd met knapperige sla en romige tzatziki zorgen ze voor een licht en smaakvol diner. Fris, vol van smaak en ook nog eens eenvoudig te bereiden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Griekse zalm shaslicks

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de zalm in blokjes. Marineer met de dille, oregano, peper en zout. Zet dit voor 10 min. opzij.
2
Schil met behulp van een dunschiller plakjes van de courgette. Pel en snijd de ui in grove stukken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Rijg de zalm om en om met de courgette, ui en paprika aan de spiesjes. Verwarm een grillpan met de olijfolie en leg de shaslicks in de pan. Bak ze in 8 min. gaar. Draai halverwege de shaslicks om.
3
Schil met behulp van een dunschiller plakjes van de komkommer. Rol deze komkommer plakjes op.
4
Serveer de zalm shaslicks met veldsla, komkommerrolletjes en tzatziki.

Heerlijke spiesjes voor iedere dag

Tijdens een barbecueavond zijn spiesjes natuurlijk onmisbaar. Van die spiesjes met kipsaté én een klodder satésaus, groentespiezen, maar ook spiesjes met vis als zalm of kabeljauw. Maar wist je dat je zonder de barbecue ook kan genieten van heerlijke spiesjes recepten? Je bereidt ze namelijk in een grillpan, waardoor het vlees, de vis of de groenten de herkenbare grillstrepen krijgen. Hierdoor behouden de spiesjes hun rokerige smaak zonder in te leveren op de sappige structuur. Genoeg redenen om binnenkort eens de vraag ‘wat eten we vandaag?’ te beantwoorden met: spiesjes!

Wannneer je een liefhebber van vis bent, dan zijn deze Griekse zalm shaslicks zeker aan te raden. We marineren de zalm in kruiden als dille, oregano en peper en zout en maken de spiesjes compleet met groenten als courgette, gele ui en rode paprika. Serveer de zalm shaslicks met wat frisse veldsla, sappige komkommerrolletjes en natuurlijk tzatziki. Meer een liefhebber van vlees? Blijf dan in de Griekse sferen en maak deze kip souvlaki met tzatziki! Geserveerd met pitabroodjes en een zelfgemaakte tzatziki is dit makkelijke recept er eentje voor iedere avond.

Liever vegetarisch? Probeer eens deze onweerstaanbare raclette spiesjes. De gekookte aardappelen rijg je aan een satéprikker en bak je vervolgens kort op de grillplaat of het gourmetstel samen met een plakje raclette kaas en wat peterselie. Genieten geblazen! Deze saté van jackfruit met zelfgemaakte pindasaus is ook een echte aanrader. Dit vegetarische recept heeft even wat marineertijd nodig, maar je geduld wordt zeker beloond. Serveer met stokbrood of een fris salade recept voor een complete maaltijd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via