Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst in 10 min. in kippenbouillon gaar. Giet de rijst niet af, maar laat de rijst met het overige vocht staan. Dit zorgt ervoor dat de vulling in de paprika’s niet te droog wordt. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenbestendige schaal.
2
Snijd de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui fijn en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de chorizo in 5 min. knapperig. Haal de chorizo uit de pan en bak in het overgebleven vet de gesnipperde ui tot deze glazig is. Voeg de kippendijfilet met paprikapoeder toe en schroei deze rondom dicht (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de saffraandraadjes, diepvrieserwten, rode peper, tomatenblokjes in tomatensaus en de gekookte rijst toe aan de kip en roerbak deze 3 min. mee.
3
Vul de paprika’s met de rijstvulling en zet de ovenschaal voor 15 à 20 min. in het midden van de oven. Serveer met verse peterselie.

Meer inspiratie

Groente torentje met halloumi en rode bieten spread
Bijgerechten
Groente torentje met halloumi en rode bieten spread
15 min
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
Hoofdgerechten
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
15 min
Romige sajoer boontjes
Bijgerechten
Romige sajoer boontjes
20 min
Courgetti Met Spekjes En Parmezaanse Kaas
Hoofdgerechten
Courgetti met spekjes en Parmezaanse kaas
15 min
Geroosterde Wortels Met Harissa En Tahin Yoghurtsaus
Bijgerechten
Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus
10 min
Zoete Bietensoep Met Sinaasappel
Voor- & tussengerechten
Zoete bietensoep met sinaasappel
15 min
Gevulde Avocado Caprese
Voor- & tussengerechten
Gevulde avocado caprese
20 min
Avocado Courgette Soep Met Feta
Lunch & brunch
Avocado-courgette soep met feta
30 min
Gevulde Courgette Met Couscous En Geitenkaas
Hoofdgerechten
Gevulde courgette met couscous en geitenkaas
35 min
Salade Met 5 Bereidingen Van Mais
Lunch & brunch
Salade met 5 bereidingen van maïs
15 min
Kokos Bloemkoolrijst Met Garnalen
Hoofdgerechten
Kokos-bloemkoolrijst met garnalen
30 min
Carpaccio Van Bieten En Radijs
Voor- & tussengerechten
Carpaccio van bieten en radijs
15 min
Bloemkoolkibbeling Met Aardappelpartjes
Hoofdgerechten
Bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes
30 min
Gegrilde Vis Met Groenten Uit De Oven
Hoofdgerechten
Gegrilde vis met groenten uit de oven
20 min
Home Made Kimchi
Bijgerechten
Home-made kimchi
20 min
Asperge Speciaal Met Een Zelfgemaakte Dressing
Borrelhapjes & snacks
Asperge ‘speciaal’ met een zelfgemaakte dressing
15 min
Bloemkoolsalade
Hoofdgerechten
Bloemkoolsalade
10 min
Gevulde Portobello Met Geitenkaas En Pistache Peterselie Pesto
Voor- & tussengerechten
Gevulde portobello met geitenkaas en pistache-peterselie pesto
5 min
Varkenshaas Met Geroosterde Pompoen En Cranberrysaus
Hoofdgerechten
Varkenshaas met geroosterde pompoen en cranberrysaus
35 min
Aubergine Uit De Oven Met Tomaat Couscous En Walnoten
Hoofdgerechten
Aubergine uit de oven met tomaat, couscous en walnoten
45 min
Gegrilde Auberginekrans Met Pommes Duchesse
Voor- & tussengerechten
Gegrilde auberginekrans met pommes duchesse
30 min
Zelfgemaakte Vissticks Met Bloemkoolpuree
Hoofdgerechten
Zelfgemaakte vissticks met bloemkoolpuree
20 min
Gekruide Bloemkool Uit De Oven
Bijgerechten
Gekruide bloemkool uit de oven
30 min
Gebakken Bloemkool Met Appel En Brie
Hoofdgerechten
Gebakken bloemkool met appel en brie
15 min
Regenboog Groentespiezen Van De Barbecue
Hoofdgerechten
Regenboog-groentespiezen van de barbecue
5 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Henk
Lisa van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Vrij van vis
Soort
Groenten
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip

Gemaakt door Eatertainment

Delen via