Gevulde Paprikas Met Rijst Kippendij En Chorizo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gevulde paprika’s met rijst, kippendij en chorizo

Weinig tijd, maar wel zin in een lekkere maaltijd? Deze gevulde paprika’s met rijst zijn ideaal om voor te bereiden. Zo hoef je alleen nog de ovenschaal in de oven te plaatsen en heb je in 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde paprika’s met rijst, kippendij en chorizo

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst in 10 min. in kippenbouillon gaar. Giet de rijst niet af, maar laat de rijst met het overige vocht staan. Dit zorgt ervoor dat de vulling in de paprika’s niet te droog wordt. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenbestendige schaal.
2
Snijd de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui fijn en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de chorizo in 5 min. knapperig. Haal de chorizo uit de pan en bak in het overgebleven vet de gesnipperde ui tot deze glazig is. Voeg de kippendijfilet met paprikapoeder toe en schroei deze rondom dicht (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de saffraandraadjes, diepvrieserwten, rode peper, tomatenblokjes in tomatensaus en de gekookte rijst toe aan de kip en roerbak deze 3 min. mee.
3
Vul de paprika’s met de rijstvulling en zet de ovenschaal voor 15 à 20 min. in het midden van de oven. Serveer met verse peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via