Print opties

Sluiten

Gevulde paprika’s met rijst, kippendij en chorizo

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst in 10 min. in kippenbouillon gaar. Giet de rijst niet af, maar laat de rijst met het overige vocht staan. Dit zorgt ervoor dat de vulling in de paprika’s niet te droog wordt. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenbestendige schaal.
2
Snijd de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui fijn en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de chorizo in 5 min. knapperig. Haal de chorizo uit de pan en bak in het overgebleven vet de gesnipperde ui tot deze glazig is. Voeg de kippendijfilet met paprikapoeder toe en schroei deze rondom dicht (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de saffraandraadjes, diepvrieserwten, rode peper, tomatenblokjes in tomatensaus en de gekookte rijst toe aan de kip en roerbak deze 3 min. mee.
3
Vul de paprika’s met de rijstvulling en zet de ovenschaal voor 15 à 20 min. in het midden van de oven. Serveer met verse peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.