Spruitjesstamppot Met Appel En Bacon
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spruitjesstamppot met appel en bacon

Deze spruitjesstamppot heeft een frisse, zoete twist door de toevoeging van appel. Daarnaast zorgt de knapperige bacon voor een lekkere bite. Dit heerlijke gerecht staat in 35 minuutjes op tafel en is een lekkere variatie op de traditionele spruitjesstamppot.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spruitjesstamppot met appel en bacon

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 à 20 min. gaar.
2
Maak de spruiten schoon en snijd ze doormidden. Meng in een kom de spruiten, olie, koriander, kardemon, komijn, peper en zout. Snijd de bakbacon één keer in de lengte doormidden.
3
Verdeel de spruiten over driekwart van een bakplaat en leg de bacon op de overige plek neer. Bak de spruiten en bacon in 15 min gaar. Indien de spruitjes nog niet gaar zijn, kun je deze nog 5 min. in de oven laten zonder de bacon.
4
Snijd de appel in blokjes en verwijder het klokhuis. Bak de appelblokjes lichtbruin in een koekenpan met de honing.
5
Giet de aardappelen af en pureer deze samen met de melk. Schep de spruiten door de aardappelpuree.
6
Serveer de stamppot met appelblokjes en knapperige bacon.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via