Een echte herfst quiche, dat is deze quiche met spruiten! Naast spruiten vullen we ‘m met champignons en pompoen. Lekker veel groenten, én lekker veel smaak door de toevoeging van tijm en oude kaas. Een smaakbommetje!
Tip: verwerk de eventuele overgebleven champignons en crème fraîche in een omelet.
Quiche vindt zijn oorsprong in de Elzas-regio van Frankrijk. Het woord ‘quiche’ stamt af van het Duitse woord ‘kuchen’, wat taart betekent. Oorspronkelijk was quiche een hartige taart met een vulling van eieren, room, spek en kaas, gebakken in een korst. Het ovenschotel gerecht heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en is nu wereldwijd geliefd. De quiche is een veelzijdig gerecht geworden, met talloze variaties in vullingen, zoals groenten, zeevruchten en verschillende soorten kaas, waardoor het een geliefde keuze is voor brunches en lunches over de hele wereld.
Een quiche kun je op vrijwel ieder moment van de dag eten. Bij een heerlijke lunch of brunch, maar ook als hoofdgerecht is een quiche enorm geschikt. Serveer het bijvoorbeeld met een gezonde salade en je maaltijd is compleet. Deze andijvie quiche met oude kaas is een topper als avondmaaltijd. De quiche wordt gevuld met andijvie en vegetarisch gehakt, waardoor het meteen een hele maaltijd is.
Een echte klassieker is natuurlijk de quiche Lorraine. Een quiche gemaakt van spekjes, kaas en kookroom. In dit recept maken we het deeg voor de quiche helemaal zelf, wat natuurlijk extra leuk is! Ook in het recept voor de sardine en venkel quiche maken we het deeg zelf. Een heerlijke quiche met sardines, die een licht zoutje hebben. De kerstrostomaten zorgen ervoor dat de quiche er heel mooi uit ziet en maken het gerecht af.
Houd je meer van vlees? Ga dan voor deze quiche met kip, paprika en prei. Een heerlijke quiche die zowel tijdens de brunch of als avondeten ontzettend in de smaak gaat vallen!
Wij helpen je op weg met smakelijke receptinspiratie! Bekijk alle vegetarische recepten op Eatertainment, kies jouw favoriet uit en duik de keuken in om het te bereiden. Eet smakelijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment