In samenwerking met:
Quiche Met Spruiten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Quiche met spruiten

Een echte herfst quiche, dat is deze quiche met spruiten! Naast spruiten vullen we ‘m met champignons en pompoen. Lekker veel groenten, én lekker veel smaak door de toevoeging van tijm en oude kaas. Een smaakbommetje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept quiche met spruiten

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruiten schoon en snijd in kwarten. Snijd de champignons in plakken.
2
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de eieren met de crème fraîche, de helft van de tijm en de helft van de oude kaas. Breng op smaak met peper en zout.
3
Meng de spruiten, pompoenblokjes en champignons door het eimengsel.
4
Vet de taartvorm in met de olijfolie. Leg het quichedeeg in de taartvorm. Verdeel het eimengsel over de bodem en verdeel hier de overige oude kaas over.
5
Plaats de quiche 20 min. in de oven. Serveer de quiche en garneer met de overige tijm.

Tip: verwerk de eventuele overgebleven champignons en crème fraîche in een omelet.

Waar komt quiche vandaan?

Quiche vindt zijn oorsprong in de Elzas-regio van Frankrijk. Het woord ‘quiche’ stamt af van het Duitse woord ‘kuchen’, wat taart betekent. Oorspronkelijk was quiche een hartige taart met een vulling van eieren, room, spek en kaas, gebakken in een korst. Het ovenschotel gerecht heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en is nu wereldwijd geliefd. De quiche is een veelzijdig gerecht geworden, met talloze variaties in vullingen, zoals groenten, zeevruchten en verschillende soorten kaas, waardoor het een geliefde keuze is voor brunches en lunches over de hele wereld.

Smakelijke quiche: dé tip als lunch, brunch of hoofdgerecht!

Een quiche kun je op vrijwel ieder moment van de dag eten. Bij een heerlijke lunch of brunch, maar ook als hoofdgerecht is een quiche enorm geschikt. Serveer het bijvoorbeeld met een gezonde salade en je maaltijd is compleet. Deze andijvie quiche met oude kaas is een topper als avondmaaltijd. De quiche wordt gevuld met andijvie en vegetarisch gehakt, waardoor het meteen een hele maaltijd is.

Een echte klassieker is natuurlijk de quiche Lorraine. Een quiche gemaakt van spekjes, kaas en kookroom. In dit recept maken we het deeg voor de quiche helemaal zelf, wat natuurlijk extra leuk is! Ook in het recept voor de sardine en venkel quiche maken we het deeg zelf. Een heerlijke quiche met sardines, die een licht zoutje hebben. De kerstrostomaten zorgen ervoor dat de quiche er heel mooi uit ziet en maken het gerecht af.

Houd je meer van vlees? Ga dan voor deze quiche met kip, paprika en prei. Een heerlijke quiche die zowel tijdens de brunch of als avondeten ontzettend in de smaak gaat vallen!

Ontdek meer vegetarische recepten

Wij helpen je op weg met smakelijke receptinspiratie! Bekijk alle vegetarische recepten op Eatertainment, kies jouw favoriet uit en duik de keuken in om het te bereiden. Eet smakelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?