In samenwerking met:
Griekse Traybake Met Feta 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat kip
Vrij van vis

Griekse traybake met feta

Wil je in de vakantiesferen komen? Kies voor deze Griekse traybake! Een ontzettend makkelijk gerecht waarmee je jezelf helemaal in Griekenland waant. Tomaat, feta en olijven, hoe Grieks wil je het hebben? Een ideaal gerecht voor op een (warme) zomerdag, want het is lekker snel klaar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept griekse traybake met feta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in repen. Snijd de tomaten in parten. Verkruimel de feta.
2
Verhit een pan met ½ van de olijfolie en bak de kipfilethaasjes 3 min.
3
Verdeel de kipfilethaasjes, paprika, tomaten, zwarte olijven, kidneybonen en feta samen met de overige olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout. Plaats 15 min. in de oven.

Tip: het gerecht vegetarisch maken? Gebruik vegetarische kipfilet of vervang de kipfilethaasjes voor aubergine.

Lekker, gemakkelijk én veelzijdig

Traybakes zijn eenvoudige en veelzijdige gerechten die gemakkelijk te bereiden zijn en perfect passen bij drukke levensstijlen. Ze bestaan uit het combineren van verschillende ingrediënten op een bakplaat en ze vervolgens samen te bakken. Denk aan groenten, vlees, vis, aardappelen, kruiden en specerijen. Het enige wat je nodig hebt is een bakplaat, wat snijwerk en een oven. Traybakes zijn ideaal voor maaltijden op doordeweekse avonden of voor grotere gezelschappen, omdat je alles in één keer kunt bereiden. Ze zijn ook geweldig voor het minimaliseren van afwas, omdat je maar één bakplaat nodig hebt. Traybakes zijn een handige en smaakvolle manier om een maaltijd te bereiden.

Op ontdekkingsreis in de Griekse keuken
De Griekse keuken is een rijke culinaire traditie met gerechten die hun oorsprong vinden in verschillende regio’s en eilanden van Griekenland. Eén van de meest beroemde specialiteiten is moussaka, een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is van het eiland Kreta. Het bestaat uit lagen aubergine, aardappelen, gehakt en bechamelsaus, op smaak gebracht met specerijen zoals kaneel en nootmuskaat.

Een andere heerlijke specialiteit is souvlaki, dat zijn oorsprong vindt in Athene, maar inmiddels populair is in heel Griekenland. Het bestaat uit gegrild vlees, meestal varkensvlees, geregen aan een spies en geserveerd met tzatziki-saus en pitabrood.

Op het eiland Kreta vind je ook de beroemde dakos, een traditioneel gerecht gemaakt van een laagje gerstebrood, tomaten, feta-kaas, olijfolie en kruiden. Op Santorini is er de heerlijke visspecialiteit gegrilde octopus, geserveerd met citroensap en olijfolie.

Griekenland heeft vele culinaire schatten en elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Van de sappige olijven en olijfolie uit Kalamata tot de zoete lekkernijen zoals loukoumades uit Thessaloniki, de Griekse keuken is een ontdekkingsreis vol smaak en traditie, waarbij elk eiland en elke regio zijn eigen unieke bijdrage levert aan de culinaire rijkdom van het land.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via