Groentesticks met hummus dip
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Groentesticks met hummus dip

Groentesticks met hummus zijn ideaal als tussendoortje. Het is een lekkere snack én een verantwoorde keuze. Wij gebruiken komkommer, paprika en winterpeen als groenten, deze zijn lekker om rauw te serveren bij de hummus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept groentesticks met hummus dip

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Snijd de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens staafjes van ongeveer 10 cm van de komkommer.
2
Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd reepjes van de paprika, houdt daarbij dezelfde breedte aan als de komkommerstaafjes.
3
Schil de wortel en snijd in 2 of 3 stukken van ongeveer 10 cm. Snijd de wortel vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 cm en vervolgens in staafjes.
4
Serveer de groenten samen met jouw favoriete hummus!

Tip: Verwijder eventueel de zijkanten van de wortel zodat je een mooie rechthoek overhoudt om vierkante sticks te snijden.

Wat is hummus?

Hummus (je kunt het ook schrijven als houmous, hoemoes of humous) is een dip van gepureerde kikkererwten, tahin, olijfolie knoflook, citroensap, peper en zout. Het is afkomstig uit het Midden-Oosten en daar wordt het voornamelijk bij het ontbijt of bij de hoofdmaaltijd gegeten. De hummus wordt vaak afgetopt met verse kruiden en specerijen en het wordt geserveerd met lekkere olijfolie. Ideaal om lekker te dippen.

Recepten met hummus

Hummus kun je als dip gebruiken, maar ook serveren bij een burger. Deze vegaburger met aubergine en hummus is daar een perfect voorbeeld van. Of probeer de kabeljauwhaas in spek met spicy hummus. Nog zo’n gerechtje waarbij hummus een grote rol speelt. En als je meer inspiratie zoekt: op onze receptenpagina vind je nog meer recepten met hummus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?