Groentesticks met hummus zijn ideaal als tussendoortje. Het is een lekkere snack én een verantwoorde keuze. Wij gebruiken komkommer, paprika en winterpeen als groenten, deze zijn lekker om rauw te serveren bij de hummus.
Tip: Verwijder eventueel de zijkanten van de wortel zodat je een mooie rechthoek overhoudt om vierkante sticks te snijden.
Hummus (je kunt het ook schrijven als houmous, hoemoes of humous) is een dip van gepureerde kikkererwten, tahin, olijfolie knoflook, citroensap, peper en zout. Het is afkomstig uit het Midden-Oosten en daar wordt het voornamelijk bij het ontbijt of bij de hoofdmaaltijd gegeten. De hummus wordt vaak afgetopt met verse kruiden en specerijen en het wordt geserveerd met lekkere olijfolie. Ideaal om lekker te dippen.
Hummus kun je als dip gebruiken, maar ook serveren bij een burger. Deze vegaburger met aubergine en hummus is daar een perfect voorbeeld van. Of probeer de kabeljauwhaas in spek met spicy hummus. Nog zo’n gerechtje waarbij hummus een grote rol speelt. En als je meer inspiratie zoekt: op onze receptenpagina vind je nog meer recepten met hummus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment