Jamaicaanse Curry Uit De Slowcooker Met Witte Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Jamaicaanse curry met witte rijst uit de slowcooker

Ga aan de slag met dit tropische gerecht en waan je in de zonnige Caraïben. Met deze Jamaicaanse curry met witte rijst haal je het zonnetje in huis! In dit recept maken we gebruik van wortels en sperziebonen en voegen we Jamaican Jerk kruiden toe.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept jamaicaanse curry met witte rijst uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 30min
Kookmodus
1
Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng de tomatenpuree, Jamaican Jerk kruiden, kurkuma, kokosmelk en kippenbouillon en voeg toe aan de slowcooker. Zet de slowcooker aan op stand ‘low’, zodat dit alvast warm wordt.
2
Pel intussen de rode ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de wortel, halveer over de lengte en snijd in grove stukken. Snijd de topjes van de sperziebonen.
3
Voeg de rode ui, knoflook, wortel en sperziebonen toe aan de slowcooker. Voeg de kipdijfilet toe en meng het geheel goed door elkaar. Sluit de slowcooker af met een deksel en laat het geheel op stand ‘low’ 6 uur garen.
4
Bereid de witte rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in partjes.
5
Serveer de Jamaicaanse curry met witte rijst en een partje limoen.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak deze Jamaicaanse curry gemakkelijk in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel voor 1,5 tot 2 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe.

Wat is Jamaican Jerk?

In deze curry gebruiken we Jamaican Jerk, een pittig kruidenmengsel uit de Caraïben. Jamaican Jerk is een mix met het kruidige aroma van knoflook, scherpe tonen van nootmuskaat en tijm, en de pit van paprika en chili. Andere specerijen zijn piment, kruidnagel en kaneel. Het kruidenmengsel wordt vaak gebruikt voor het bereiden van kip. Jerk Chicken is namelijk een typisch en geliefd Jamaicaans kipgerecht van de barbecue, maar je kunt het ook gemakkelijk verwerken in een curry!

Waar komt curry vandaan?

Met een curry kun je eindeloos variëren. Eigenlijk kun je alle groenten toevoegen, ideaal dus voor overgebleven groenten. Waar dit gerecht oorspronkelijk vandaan komt, is nog altijd onduidelijk. De één roept India, terwijl de ander zegt Thailand. Het is in ieder geval zeker dat de oorsprong in Azië is. De gebruikte ingrediënten verschillen per land, waardoor de curries ook weer anders zijn. Er is één ingrediënt dat niet mag missen in een curry: kokosmelk. Zonder kokosmelk kun je simpelweg geen goede curry maken!

Naast deze heerlijke Jamaicaanse curry uit de slowcooker hebben we nog meer smakelijke curries op Eatertainment staan. Van een traditioneel Indische curry en Thaise curry tot curries met een twist. Zo hebben we een Thaise groene curry met tilapiafilet voor je klaarstaan, ontzettend lekker dankzij de lichtpittige smaak. Of wat dacht je van deze gele curry met kippendijfilet? Supermakkelijk en je maakt het maar in één pan. Ook een curry om te proberen: deze rode viscurry met kokos. Je maakt deze curry af met kabeljauw en dankzij de rode currypasta is het gerecht lekker pittig.

Ontdek slowcooker recepten

De slowcooker wordt ieder jaar populairder. En wij begrijpen wel waarom! Met een slowcooker kun je namelijk ontzettend veel verschillende gerechten klaarmaken én het biedt je een hoop gemak. Laat het eten langzaam gaar worden in de slowcooker en je hebt ‘s avond een heerlijke maaltijd. Ontdek hier alle slowcooker recepten!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via