Thaise gele curry met kippendijfilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min

Thaise gele curry met kippendijfilet

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de gember en snipper de ui, gember en knoflook. Fruit 5 min. in olijfolie, tot de ui glazig is. Snijd de kippendijfilet in blokjes en voeg toe en bak gaar.
2
Voeg de currypasta toe en bak 2 min. mee en voeg eventueel water toe als het te droog is.
3
Snijd de paprika, wortel, zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in roosjes. Voeg toe aan de pan en bak een paar min. mee.
4
Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het 20-25 min. op laag vuur staan. Roer af en toe door.
5
Spoel de linzen af en voeg ze na 15 min. toe aan de pan. Bak ondertussen de naanbroden in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Wanneer de bloemkool en wortel gaar zijn, kan de pan van het vuur. Laat het 5 min. staan voor je de curry serveert. Garneer met rode peper, limoen en peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Eric Hoyer.
Jennifer van Eatertainment
Eric Hoyer.
Jennifer van Eatertainment
Niels
Jennifer van Eatertainment
Anneke
Sebastiaan van Eatertainment
Tiborg
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Thais
Soort
Curry
Eenpansgerechten
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via