Het woord ‘curry’ betekent ‘gekruide saus’. Oorspronkelijk is het een dunne soepachtige saus. In Thailand is curry op basis van kokosmelk en water. Om het makkelijk te maken bereiden wij deze curry in één pan. Dat scheelt afwas.
Tip: voor extra smaak: voeg een rode peper, limoen of een beetje peterselie toe.
Van de verschillende curry pasta’s is de gele curry het mildst, dit is dus zeker een aanrader als je niet van pittig eten houd. De gele curry heeft een kerrie smaak en wordt vaak gegeten met vis of met kip. Je kunt de curry altijd pittiger maken naar smaak door er bijvoorbeeld pepers aan toe te voegen.
Bij het maken van curry kun je goed variëren met verschillende groenten. Denk aan courgette, wortel, paprika en bloemkool. Dit zijn groenten die erg lekker zijn bij een gele curry. Je kunt natuurlijk altijd groenten toevoegen naar eigen smaak. Op zoek naar curry gerechten? Ontdek onze curry’s!
Groene curry is over het algemeen het meest pittig, dat komt omdat er groene pepers worden toegevoegd maar ook groene specerijen als koriander, citroengras of basilicum. Dit maakt het gerecht wat frisser. Bekijk ons recept voor thaise groene curry met kip en paksoi en ga zelf de keuken in om een lekkere curry recept te maken voor het avondeten!
Naast deze Thaise gele curry waar zoete aardappel in verwerkt is, kan je zoete aardappel natuurlijk in ontzettend veel andere recepten verwerken. Ontdek hier alle zoete aardappel recepten op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment