Thaise gele curry met kippendijfilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Thaise gele curry met kippendijfilet

Het woord ‘curry’ betekent ‘gekruide saus’. Oorspronkelijk is het een dunne soepachtige saus. In Thailand is curry op basis van kokosmelk en water. Om het makkelijk te maken bereiden wij deze curry in één pan. Dat scheelt afwas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept thaise gele curry met kippendijfilet

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de gember en snipper de ui, gember en knoflook. Fruit 5 min. in olijfolie, tot de ui glazig is. Snijd de kippendijfilet in blokjes en voeg toe en bak gaar.
2
Voeg de currypasta toe en bak 2 min. mee en voeg eventueel water toe als het te droog is.
3
Snijd de paprika, wortel, zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in roosjes. Voeg toe aan de pan en bak een paar min. mee.
4
Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het 20-25 min. op laag vuur staan. Roer af en toe door.
5
Spoel de linzen af en voeg ze na 15 min. toe aan de pan. Bak ondertussen de naanbroden in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Wanneer de bloemkool en wortel gaar zijn, kan de pan van het vuur. Laat het 5 min. staan voor je de curry serveert. Garneer met rode peper, limoen en peterselie.

Tip: voor extra smaak: voeg een rode peper, limoen of een beetje peterselie toe.

Is een gele curry pittig?

Van de verschillende curry pasta’s is de gele curry het mildst, dit is dus zeker een aanrader als je niet van pittig eten houd. De gele curry heeft een kerrie smaak en wordt vaak gegeten met vis of met kip. Je kunt de curry altijd pittiger maken naar smaak door er bijvoorbeeld pepers aan toe te voegen.

Welke groente past bij gele curry?

Bij het maken van curry kun je goed variëren met verschillende groenten. Denk aan courgette, wortel, paprika en bloemkool. Dit zijn groenten die erg lekker zijn bij een gele curry. Je kunt natuurlijk altijd groenten toevoegen naar eigen smaak. Op zoek naar curry gerechten? Ontdek onze curry’s!

Wat is het verschil tussen groene en gele curry?

Groene curry is over het algemeen het meest pittig, dat komt omdat er groene pepers worden toegevoegd maar ook groene specerijen als koriander, citroengras of basilicum. Dit maakt het gerecht wat frisser. Bekijk ons recept voor thaise groene curry met kip en paksoi en ga zelf de keuken in om een lekkere curry recept te maken voor het avondeten!

Overheerlijke recepten met zoete aardappel

Naast deze Thaise gele curry waar zoete aardappel in verwerkt is, kan je zoete aardappel natuurlijk in ontzettend veel andere recepten verwerken. Ontdek hier alle zoete aardappel recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via