Thaise gele curry met kippendijfilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Thaise gele curry met kippendijfilet

Het woord ‘curry’ betekent ‘gekruide saus’. Oorspronkelijk is het een dunne soepachtige saus. In Thailand is curry op basis van kokosmelk en water. Om het makkelijk te maken bereiden wij deze curry in één pan. Dat scheelt afwas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Thaise gele curry met kippendijfilet

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de gember en snipper de ui, gember en knoflook. Fruit 5 min. in olijfolie, tot de ui glazig is. Snijd de kippendijfilet in blokjes en voeg toe en bak gaar.
2
Voeg de currypasta toe en bak 2 min. mee en voeg eventueel water toe als het te droog is.
3
Snijd de paprika, wortel, zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in roosjes. Voeg toe aan de pan en bak een paar min. mee.
4
Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het 20-25 min. op laag vuur staan. Roer af en toe door.
5
Spoel de linzen af en voeg ze na 15 min. toe aan de pan. Bak ondertussen de naanbroden in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Wanneer de bloemkool en wortel gaar zijn, kan de pan van het vuur. Laat het 5 min. staan voor je de curry serveert. Garneer met rode peper, limoen en peterselie.

Tip: voor extra smaak: voeg een rode peper, limoen of een beetje peterselie toe.

Is een gele curry pittig?

Van de verschillende curry pasta’s is de gele curry het mildst, dit is dus zeker een aanrader als je niet van pittig eten houd. De gele curry heeft een kerrie smaak en wordt vaak gegeten met vis of met kip. Je kunt de curry altijd pittiger maken naar smaak door er bijvoorbeeld pepers aan toe te voegen.

Welke groente past bij gele curry?

Bij het maken van curry kun je goed variëren met verschillende groenten. Denk aan courgette, wortel, paprika en bloemkool. Dit zijn groenten die erg lekker zijn bij een gele curry. Je kunt natuurlijk altijd groenten toevoegen naar eigen smaak. Op zoek naar curry gerechten? Ontdek onze curry’s!

Wat is het verschil tussen groene en gele curry?

Groene curry is over het algemeen het meest pittig, dat komt omdat er groene pepers worden toegevoegd maar ook groene specerijen als koriander, citroengras of basilicum. Dit maakt het gerecht wat frisser. Bekijk ons recept voor thaise groene curry met kip en paksoi en ga zelf de keuken in om een lekkere curry recept te maken voor het avondeten!

Overheerlijke recepten met zoete aardappel

Naast deze Thaise gele curry waar zoete aardappel in verwerkt is, kan je zoete aardappel natuurlijk in ontzettend veel andere recepten verwerken. Ontdek hier alle zoete aardappel recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

T
Tiborg 13 jun 2022
Hi, ziet er heel goed uit! Hoeveel kcal bevat deze maaltijd in totaal?
J
Jennifer van Eatertainment 14 jun 2022
Hi Tiborg, dit recept bevat per persoon 732 kcal, het recept is vrij aan te passen per aantal personen. De totale maaltijd voor 2 personen bevat bijvoorbeeld 1464 kcal. Tip: Met een gratis profiel op onze website krijg je inzicht in alle voedingswaarden per recept, super handig! 😊 Een profiel maak je eenvoudig aan via: https://eatertainment.nl/registreren
A
Anneke 18 feb 2022
Dit zou een recept zijn voor 2 personen?? Ik heb het gemaakt met een halve bloemkool en zelfs dan kun je er met z’n vijven van eten. De smaak is prima, ik maak het beslist nog eens maar dan laat ik de linzen eruit en maak van de bloemkool rijst.
S
Sebastiaan van Eatertainment 19 feb 2022
Hi Anneke, dit recept is inderdaad voor 2 grote eters wanneer het aantal porties op 2 personen staat. Er zitten behoorlijk wat groenten in, lekker! Fijn om te horen dat het gerecht jullie is bevallen. Het zelf aanpassen van de hoeveelheid ingrediënten staat je natuurlijk vrij. Zal ongetwijfeld ook lekker worden met rijst in plaats van bloemkool. Laat ons vooral even weten hoe het is bevallen, vinden we leuk! Fijn weekend! Sebastiaan van Eatertainment
N
Niels 14 feb 2022
Beetje jammer dat dit het zoveelste recept is waarbij de smaakmaker kant en klaar is. Schrijf er nou even bij hoe je de gele currypasta zelf maakt of stuur een link naar een recept daar van. Hoop moeite voor een recept waarvan de smaakmaker uit een pakje komt.
J
Jennifer van Eatertainment 14 feb 2022
Hi Niels, bedankt voor je feedback, ik ga het doorgeven aan de culinaire redactie. Een recept van een zelfgemaakte currypasta klinkt inderdaad goed!
E
Eric Hoyer. 21 jan 2022
Hoi Jennifer, waarom moet je de oven voorverwarmen op 200°? Met vriendelijke groet, Eric.
J
Jennifer van Eatertainment 21 jan 2022
Hi Eric, de oven mag voorverwarmen voor het afbakken van de naanbroden in stap 5. Veel kookplezier!
E
Eric Hoyer. 4 jan 2022
Is een mooi en gemakkelijk recept, lijk me heerlijk als het klaar is.
J
Jennifer van Eatertainment 4 jan 2022
Leuk om te horen Eric! Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? :)

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via