Thaise gele curry met kippendijfilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Thaise gele curry met kippendijfilet

Het woord ‘curry’ betekent ‘gekruide saus’. Oorspronkelijk is het een dunne soepachtige saus. In Thailand is curry op basis van kokosmelk en water. Om het makkelijk te maken bereiden wij deze curry in één pan. Dat scheelt afwas.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept thaise gele curry met kippendijfilet

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de gember en snipper de ui, gember en knoflook. Fruit 5 min. in olijfolie, tot de ui glazig is. Snijd de kippendijfilet in blokjes en voeg toe en bak gaar.
2
Voeg de currypasta toe en bak 2 min. mee en voeg eventueel water toe als het te droog is.
3
Snijd de paprika, wortel, zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in roosjes. Voeg toe aan de pan en bak een paar min. mee.
4
Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het 20-25 min. op laag vuur staan. Roer af en toe door.
5
Spoel de linzen af en voeg ze na 15 min. toe aan de pan. Bak ondertussen de naanbroden in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Wanneer de bloemkool en wortel gaar zijn, kan de pan van het vuur. Laat het 5 min. staan voor je de curry serveert. Garneer met rode peper, limoen en peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

E
Eric Hoyer.
Is een mooi en gemakkelijk recept, lijk me heerlijk als het klaar is.
J
Jennifer van Eatertainment
Leuk om te horen Eric! Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? :)
E
Eric Hoyer.
Hoi Jennifer, waarom moet je de oven voorverwarmen op 200°? Met vriendelijke groet, Eric.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Eric, de oven mag voorverwarmen voor het afbakken van de naanbroden in stap 5. Veel kookplezier!
N
Niels
Beetje jammer dat dit het zoveelste recept is waarbij de smaakmaker kant en klaar is. Schrijf er nou even bij hoe je de gele currypasta zelf maakt of stuur een link naar een recept daar van. Hoop moeite voor een recept waarvan de smaakmaker uit een pakje komt.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Niels, bedankt voor je feedback, ik ga het doorgeven aan de culinaire redactie. Een recept van een zelfgemaakte currypasta klinkt inderdaad goed!
A
Anneke
Dit zou een recept zijn voor 2 personen?? Ik heb het gemaakt met een halve bloemkool en zelfs dan kun je er met z’n vijven van eten. De smaak is prima, ik maak het beslist nog eens maar dan laat ik de linzen eruit en maak van de bloemkool rijst.
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Anneke, dit recept is inderdaad voor 2 grote eters wanneer het aantal porties op 2 personen staat. Er zitten behoorlijk wat groenten in, lekker! Fijn om te horen dat het gerecht jullie is bevallen. Het zelf aanpassen van de hoeveelheid ingrediënten staat je natuurlijk vrij. Zal ongetwijfeld ook lekker worden met rijst in plaats van bloemkool. Laat ons vooral even weten hoe het is bevallen, vinden we leuk! Fijn weekend! Sebastiaan van Eatertainment
T
Tiborg
Hi, ziet er heel goed uit! Hoeveel kcal bevat deze maaltijd in totaal?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Tiborg, dit recept bevat per persoon 732 kcal, het recept is vrij aan te passen per aantal personen. De totale maaltijd voor 2 personen bevat bijvoorbeeld 1464 kcal. Tip: Met een gratis profiel op onze website krijg je inzicht in alle voedingswaarden per recept, super handig! 😊 Een profiel maak je eenvoudig aan via: https://eatertainment.nl/registreren

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via