In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Japanse spitskool pannenkoek met zwarte bonen teriyaki

Laat je smaakpapillen betoveren door de heerlijke smaken van deze Japanse spitskool pannenkoek met zwarte bonen teriyakisaus. Of je nu een liefhebber bent van de Japanse keuken of gewoon op zoek bent naar een heerlijk en gemakkelijk recept, dit is je go to!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept japanse spitskool pannenkoek met zwarte bonen teriyaki

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de bosui in dunne ringen en de spitskool in reepjes. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
2
Meng de bloem, bakpoeder, eieren en water tot een glad beslag. Voeg hier een snuf peper en zout en het knoflookpoeder aan toe. Roer de spitskool door het mengsel.
3
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg 1/2 van het beslag toe en druk plat. Bak de pannenkoek 4 min. per kant. Herhaal met het overige beslag
4
Verwarm ondertussen de zwarte bonen in teriyakisaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verdeel de spitskool pannenkoek over de borden en verdeel de zwarte bonen in teriyakisaus eroverheen. Garneer met de gebakken uitjes, sesamzaadjes en bosui. Verdeel de kewpie mayonaise in een zigzag motief over de pannenkoek. Bestrooi met de limoenrasp.

Smaakexplosie met zwarte bonen teriyaki

Deze unieke pannenkoek met een heerlijke saus van teriyaki en de toevoeging van zwarte bonen zorgen voor textuur geven je een echte smaakexplosie. Het is dan ook niet voor niets een perfect balans van zoete en hartige tonen, waardoor elke hap een feest voor je zintuigen wordt!

De geschiedenis van de Japanse spitskoolpannenkoek is een culinair avontuur dat teruggaat tot het hart van de Japanse keuken. Oorspronkelijk ontwikkeld als een streetfoodsnack, deze pannenkoekvariant evolueerde tot een geliefd gerecht, waarbij de lichte en knapperige textuur van de Japanse spitskool perfect samengaan met de rijke smaken van teriyakisaus. Door de jaren heen is het gerecht geëvolueerd en wordt het weer helemaal trendy!  Dit gerecht wordt ook wel Okonomiyaki genoemd.

De Japanse spitskool pannenkoek wordt vaak gegeten met vlees of vis maar dit recept geeft je een unieke vegetarische optie. Door de zwarte bonen en teriyakisaus mis je niets, het voegt zelfs nog een extra smaakdementie toe. Daarnaast is het supersnel en gemakkelijk klaar te maken. Binnen 20 minuten is dit gerecht ready to eat en je krijgt gegarandeerd iedereen aan tafel! Dit gerecht is dan ook zeker kidsproof! Pannenkoeken zijn altijd een feest op je bord en deze al helemaal!

Geniet van de eenvoudige vreugde van een perfect gebakken pannenkoek – omdat het altijd het juiste moment is voor pannenkoekenplezier!

Meer okonomiyaki recepten

Met de Japanse okonomiyaki kan je blijven variëren. Naast deze Japanse spitskool pannenkoek met zwarte bonen teriyaki, is de okonomiyaki met Mitsuba Wasabi Peanut Crunch ook echt een aanrader. Of probeer deze okonomiyaki met spek!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via