Hotdogs Koreaanse Kip Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Koreaanse hotdog met gefrituurde kip

Met Koreaans gefrituurde kip verzeker je jezelf van een originele twist op de klassieke hotdog. Het geheim zit ‘m in het stroperige sausje met sojasaus, suiker en gochujang. Dat laatste is een Koreaanse gefermenteerde chilipasta waar je heus niet meer voor langs de toko hoeft, ook in de supermarkt verkopen ze dit ingrediënt tegenwoordig. Handig!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept koreaanse hotdog met gefrituurde kip

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Doe de gochujang samen met de sojasaus en de bruine suiker in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig met een garde en laat inkoken tot je een stroperig sausje krijgt. Houd op het laagste vuur warm.
2
Snijd ondertussen de kippendijen in hapklare stukjes en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Doe de maïzena in een kom en haal de kippendij door de maïzena tot ze met een mooi laagje bedekt zijn.
3
Verhit de frituurolie in je frituurpan. Frituur de kippendij 8 min. of tot ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
4
Schep de uitgelekte kip in de pan met de stroperige saus en voeg de sesamzaadjes toe. Meng goed door elkaar.
5
Snijd het groen van de bosui in dunne sliertjes. Schaaf dunne linten van de komkommer en doe deze samen met de rijstazijn in een bakje. Roer door elkaar.
6
Snijd de hotdogbroodjes doormidden en bedek met de komkommer, de Koreaans gefrituurde kip en de sliertjes bosui.

Tip: gebruik wanneer je de kippendij door de maïzena haalt een keukenpincet of -tang.

Tip: heb je geen frituurpan in huis? Je kan ook een gewone pan met een dikke bodem en zonnebloemolie gebruiken.

Smaakvolle gerechten uit de Koreaanse keuken

Heb jij al eens wat lekkere recepten uit de Koreaanse keuken geprobeerd? Nee? Zonde! Want deze keuken is hartstikke smaakvol! Van de welbekende hotpot tot bibimbap, er zijn genoeg gerechten om thuis eens te proberen. Alle ingrediënten vind je gegarandeerd in de toko, maar tegenwoordig liggen ze ook in de schappen bij diverse supermarkten, zoals gochujang, een gefermenteerde chilipasta.

Wanneer je kiest voor de Koreaanse keuken, kan je eens aan de slag gaan met de Koreaanse hotdog met gefrituurde kip. Deze hotdog is ontzettend smaakvol en is helemaal niet moeilijk om te maken! Dit recept voor Koreaanse ribs is nog zo’n recept uit de street food keuken die je wilt maken. Het vlees wordt langzaam gegaard waardoor het supermals blijft. Lekker met wat bosuitjes en sesamzaadjes on top.

Een ander street food gerechtje dat je ook thuis kan maken, zijn krokante bibimbap springrolls. De springrolls vul je met rijst en diverse groenten en bak je vervolgens kort na het rollen op wat zorgt voor een lekker krokant laagje. Ook lekker om te maken: Koreaanse kiptaco’s. Dit street food gerechtje maken we door pulled chicken te marineren in een Koreaanse marinade en te combineren met knapperige groenten. Laat het bestek bij al deze gerechten achterwege en gebruik lekker je handen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via