Koreaanse ribs
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Koreaanse ribs

Met deze malse ribs met Koreaanse marinade maak je de meeste vleesliefhebbers intens gelukkig. Doordat het vlees langzaam wordt gegaard, is het supermals. Het vergt veel voorbereiding, maar het is het meer dan waard! Serveer tijdens het gourmetten deze eenpersoons ribs met bosuitjes en sesamzaadjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept koreaanse ribs

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
7u 0min
Totale tijd
7u 30min
Kookmodus
1
Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Schil de gember en snijd in plakjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.
2
Maal de ui, knoflook, gember, peer, sojasaus, honing, bruine basterdsuiker, sesamolie en mirin in een blender of met behulp van een staafmixer tot een gladde marinade.
3
Snijd de ribbetjes in porties van 1 botje. Verdeel de marinade over de platte ribbetjes en laat minimaal 4 uur in de koeling marineren.
4
Verwarm de oven voor op 140°C. Plaats de ribbetjes in een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Gaar de ribbetjes 3 uur in de oven, draai halverwege om.
5
Bak de ribbetjes ongeveer 5 tot 8 min. per kant op de bakplaat.
6
Snijd het groene deel van de bosui in ringen. Strooi voor serveren wat van de gesneden bosui en sesamzaadjes over het vlees.

Spareribs of krabbetjes?

De Koreaanse ribs worden gemaakt van platte ribbetjes, ook wel bekend als krabbetjes. Krabbetjes zijn ribben bij het borstbeen van de varken, terwijl spareribs gesneden worden van de lende van het varken. Bij krabbetjes zit meer vlees aan de ribben, maar ook meer vet. Het heeft een langere bereidingstijd nodig dan spareribs en wordt op een lage temperatuur langzaam gegaard. Zo is het vlees lekker mals en sappig.

Pinot Noir
Wijntip van Yves

Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir

Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via