Met deze malse ribs met Koreaanse marinade maak je de meeste vleesliefhebbers intens gelukkig. Doordat het vlees langzaam wordt gegaard, is het supermals. Het vergt veel voorbereiding, maar het is het meer dan waard! Serveer tijdens het gourmetten deze eenpersoons ribs met bosuitjes en sesamzaadjes.
De Koreaanse ribs worden gemaakt van platte ribbetjes, ook wel bekend als krabbetjes. Krabbetjes zijn ribben bij het borstbeen van de varken, terwijl spareribs gesneden worden van de lende van het varken. Bij krabbetjes zit meer vlees aan de ribben, maar ook meer vet. Het heeft een langere bereidingstijd nodig dan spareribs en wordt op een lage temperatuur langzaam gegaard. Zo is het vlees lekker mals en sappig.
Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment