Deze taco is een Koreaanse versie van de traditionele Mexicaanse taco en ideaal voor een gourmetavond. De malse pulled chicken met Koreaanse marinade en knapperige groenten zorgen voor een lekkere smaakcombinatie. Laat het bestek vooral achterwege en eet deze Koreaanse kiptaco’s met de hand.
Tip: Gochujang is een Koreaanse chilipasta, gemaakt van gefermenteerde chilipepers. De pasta is verkrijgbaar bij sommige grote supermarkten en in de meeste Aziatische toko’s.
Taco is van origine Mexicaans, maar tegenwoordig schalen we het onder de categorie ‘Street food’. Street food is enorm populair in Korea, met name in steden als Seoul en Busan. Hier kun je overal én altijd eten en drinken. Er zijn talloze street food markten waar je van kraampje naar kraampje struint om lokale gerechten te proeven.
Probeer naast deze Koreaanse kiptaco’s ook deze malse Koreaanse ribs en Bulgogi met shiitake, één van de populairste vleesgerechten in Korea.
Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment