koreaane kiptaco
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip

Koreaanse kiptaco’s

Deze taco is een Koreaanse versie van de traditionele Mexicaanse taco en ideaal voor een gourmetavond. De malse pulled chicken met Koreaanse marinade en knapperige groenten zorgen voor een lekkere smaakcombinatie. Laat het bestek vooral achterwege en eet deze Koreaanse kiptaco’s met de hand.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept koreaanse kiptaco’s

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de kipfilet 15 min. in een grote pan met water. Giet het water af, laat de kip iets afkoelen en trek vervolgens uit elkaar met behulp van 2 vorken.
2
Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook met de gochujang, basterdsuiker, mirin en sojasaus. Meng de marinade door de kip.
3
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes van ongeveer 1 cm breed. Snijd het groen van de bosui in ringen. Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak fijn. Pluk de blaadjes van de koriander.
4
Bak de tortillawraps 2 min. per kant aan op de bakplaat. Bak de pulled chicken 6 min. aan op de bakplaat, schep regelmatig om.
5
Serveer een tortillawrap met daarop de pulled chicken en Chinese kool. Maak het gerecht af met de bosui, rode peper en blaadjes koriander.

Tip: Gochujang is een Koreaanse chilipasta, gemaakt van gefermenteerde chilipepers. De pasta is verkrijgbaar bij sommige grote supermarkten en in de meeste Aziatische toko’s.

Street food in Korea

Taco is van origine Mexicaans, maar tegenwoordig schalen we het onder de categorie ‘Street food’. Street food is enorm populair in Korea, met name in steden als Seoul en Busan. Hier kun je overal én altijd eten en drinken. Er zijn talloze street food markten waar je van kraampje naar kraampje struint om lokale gerechten te proeven.

Probeer naast deze Koreaanse kiptaco’s ook deze malse Koreaanse ribs en Bulgogi met shiitake, één van de populairste vleesgerechten in Korea.

Pinot Noir
Wijntip van Yves

Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir

Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?