Print opties

Sluiten

Koreaanse hotdog met gefrituurde kip

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Doe de gochujang samen met de sojasaus en de bruine suiker in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig met een garde en laat inkoken tot je een stroperig sausje krijgt. Houd op het laagste vuur warm.
2
Snijd ondertussen de kippendijen in hapklare stukjes en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Doe de maïzena in een kom en haal de kippendij door de maïzena tot ze met een mooi laagje bedekt zijn.
3
Verhit de frituurolie in je frituurpan. Frituur de kippendij 8 min. of tot ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
4
Schep de uitgelekte kip in de pan met de stroperige saus en voeg de sesamzaadjes toe. Meng goed door elkaar.
5
Snijd het groen van de bosui in dunne sliertjes. Schaaf dunne linten van de komkommer en doe deze samen met de rijstazijn in een bakje. Roer door elkaar.
6
Snijd de hotdogbroodjes doormidden en bedek met de komkommer, de Koreaans gefrituurde kip en de sliertjes bosui.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.