In samenwerking met:
krokante zalmfilet met kappertjes-citroensalsa
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Krokante zalmfilet met kappertjes-citroensalsa

Een stukje zalm is altijd lekker, met een krokant jasje helemaal! En ook nog eens supermakkelijk om te maken. Serveer met een frisse zelfgemaakte kappertjes-citroensalsa en je hebt binnen 15 minuten een feestelijk gerecht op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept krokante zalmfilet met kappertjes-citroensalsa

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Laat de kappertjes uitlekken. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd de krulpeterselie en gekonfijte citroen fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng alles samen met de extra vierge olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
2
Dep de zalmfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met peper en zout.
3
Verhit een koekenpan met de olijfolie. Leg de zalmfilets met de huidkant naar beneden in de pan en bak 4-5 min., tot de huid krokant is. Druk goed aan met een spatel zodat de huid goed de hete pan raakt. Draai de zalmfilets om, voeg de kappertjes-citroensalsa toe en bak nog 2 min.
4
Verdeel de zalmfilets met de huidkant naar boven over de borden en schep daar de kappertjes-citroensalsa naast.

De veelzijdigheid van zalm

Zalm is een voedzame en smaakvolle vissoort die wereldwijd bekend staat om zijn delicate textuur en rijke, roze vlees. Deze vis behoort tot de familie van de zalmachtigen en komt zowel in zoet- als zoutwater voor. Zalm staat niet alleen bekend om zijn heerlijke smaak, maar ook om zijn gezondheidsvoordelen.

Een opvallend kenmerk van zalm is de aanwezigheid van omega-3-vetzuren, essentiële vetten die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen. Deze vetzuren zijn niet alleen goed voor het lichaam, maar dragen ook bij aan de karakteristieke smaak van zalm. De meest voorkomende soorten zalm zijn de wilde zalm en de gekweekte zalm, elk met zijn eigen unieke eigenschappen.

Zalm kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder grillen, roken, bakken en stomen. Het is een veelzijdige vis die zich goed leent voor diverse gerechten, van eenvoudige zalmfilets met citroen en kruiden tot verfijnde zalmgerechten in restaurants met Michelin-sterren. Zo vind je zalm vaak terug in verschillende sushi gerechten. Denk aan een poké bowl met zalm, verse zalm sashimi en natuurlijk in maki rollen.

Tijdens het kerstdiner is een stukje zalm ook ontzettend lekker en is verschillende gerechten in te zetten. Begin de brunch bijvoorbeeld met eggs benedict met gerookte zalm en deze heerlijke ingelegde zalmmoot, het voor- of tussengerecht met zalmsashimi met sojadressing of in bietensap ingelegde zalm en pak voor het hoofdgerecht uit met een smaakvolle zalmrollade met rode pesto. Staat er ook een borrel op de planning? Maak dan eens gevulde eieren met vismousse, dille en viseitjes. Genoeg opties om te genieten van zalm tijdens de feestdagen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via