Ingelegde zalmmoot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Ingelegde zalmmoot

Ben je een zalmliefhebber? Dan is deze ingelegde zalmmoot een aanrader! We leggen de zalm in met onder andere rode bieten. Dit geeft de zalm een mooie, opvallende kleur waarmee je je gasten zeker verrast. Daarnaast wordt de moot heerlijk zacht door de sinaasappel en limoen een nacht in te laten trekken.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechten van onze verrassende brunchtafel voor een complete brunch.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukengerei

Recept ingelegde zalmmoot

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
12u 0min
Totale tijd
12u 20min
1
Rasp de schil van de sinaasappel en limoenen. Maal dit samen met de rode bieten in een keukenmachine tot een egale massa. Voeg het mengsel toe aan een kom en meng samen met de suiker, zout en wodka goed door elkaar.
2
Leg de zalm met het vel naar beneden in een diepe braadslede en verdeel het bietenmengsel over de bovenkant van de zalm. Verpak de braadslede met aluminiumfolie en zet weg in de koelkast, laat 12 uur marineren.
3
Haal de zalm na 12 uur uit de koelkast. Haal de zalm uit het bietenmengsel en spoel af met water. Snijd een kwart van de zalm alvast in mooie dunne repen (het vel eet je niet op). Snijd de citroen in plakken.
4
Verdeel de dragon en dille over een grote serveerschaal. Leg de ingelegde zalm op de kruiden en garneer met de citroen. Serveer met mierikswortel, kapperappeltjes en eventueel geroosterd brood, ook de andere gerechten van de brunchtafel mogen hierbij niet ontbreken.

Tip: kleine zalmmoten zijn verkrijgbaar in de betere supermarkt, een grote zalmmoot haal je bij de visboer of groothandel.

Ingelegde zalmmoot
Ingelegde zalmmoot
Wijntip van Yves

Anne de Joyeuse Very Limoux Chardonnay

Bij een vette vis als zalm adviseren we een romige, frisse chardonnay. Deze komt uit de Limoux en is lekker sappig met aroma’s van hooi, acacia, citrus, perzik en brioche. In de mond vol met veel smaak, complexiteit en romigheid. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Vis

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

E
Eric Hoyer.
Haaa, vis garen in het zuur lijk me heerlijk. En het ziet er mooi uit.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Eric, zeker de moeite waard om een keer te proberen. Door de bietensap wordt de moot felrood, prachtig!

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via