Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukengerei
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
12u 0min
Totale tijd
12u 20min
1
Rasp de schil van de sinaasappel en limoenen. Maal dit samen met de rode bieten in een keukenmachine tot een egale massa. Voeg het mengsel toe aan een kom en meng samen met de suiker, zout en wodka goed door elkaar.
2
Leg de zalm met het vel naar beneden in een diepe braadslede en verdeel het bietenmengsel over de bovenkant van de zalm. Verpak de braadslede met aluminiumfolie en zet weg in de koelkast, laat 12 uur marineren.
3
Haal de zalm na 12 uur uit de koelkast. Haal de zalm uit het bietenmengsel en spoel af met water. Snijd een kwart van de zalm alvast in mooie dunne repen (het vel eet je niet op). Snijd de citroen in plakken.
4
Verdeel de dragon en dille over een grote serveerschaal. Leg de ingelegde zalm op de kruiden en garneer met de citroen. Serveer met mierikswortel, kapperappeltjes en eventueel geroosterd brood, ook de andere gerechten van de brunchtafel mogen hierbij niet ontbreken.
Ingelegde zalmmoot
Ingelegde zalmmoot
Wijntip van Yves

Anne de Joyeuse Very Limoux Chardonnay

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Eric Hoyer.
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Diëten
Vrij van vlees
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via