Sushi met gemarineerde zalm en sugar snaps
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sushi met gemarineerde zalm en sugar snaps

Deze sushi met gemarineerde zalm en sugar snaps zijn een ware smaakexplosie! Door de zelfgemaakte marinade is het toevoegen van sojasaus bij de sushi niet meer nodig en heeft de zalm extra smaak. Tip: maak je handen nat voordat je de sushi gaat oprollen, dan blijft de rijst niet plakken.

Mijn menu planner

Ingrediënten

30 stuks
Ingrediënten

Recept sushi met gemarineerde zalm en sugar snaps

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rijstazijn en laat afkoelen.
2
Meng de sojasaus, de helft van de sesamolie en de helft van het sesamzaad. Laat de zalmhaas 10 min. marineren in het mengsel. Haal de zalm uit de marinade en snijd in lange plakken.
3
Breng water aan de kook in een pan en kook de sugar snaps in 3 min. gaar en giet af. Leg vervolgens de helft van de sugar snaps en wakame apart in schaaltjes.
4
Bedek een norivel met de sushirijst en laat 2 cm van de bovenste rand vrij. Vul verder met 1/5 van de zalm, de rest van de sugar snaps en wakame en alfalfa. Rol het norivel strak op en maak de bovenste rand nat en plak vast. Herhaal dit met de rest van de rollen en snijd in plakken van 3 cm met een nat mes.
5
Leg de sushi op een bord en serveer met de resterende sesamolie, wakame en sugar snaps. Maak op smaak met grof zeezout en overig sesamzaad.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via