Deze sushi met gemarineerde zalm en sugar snaps zijn een ware smaakexplosie! Door de zelfgemaakte marinade is het toevoegen van sojasaus bij de sushi niet meer nodig en heeft de zalm extra smaak. Tip: maak je handen nat voordat je de sushi gaat oprollen, dan blijft de rijst niet plakken.
Wil je sushi graag in de koelkast bewaren? De bewaartijd hangt af van of er vlees of vis in de sushi zit. Als er vlees of vis in zit kun je sushi niet langer dan 24 uur gekoeld bewaren, ook binnen deze 24 uur moet er goed gekeken worden naar de kwaliteit van de sushi. Zodra er geen vis of vlees in de sushi zit kan je het mogelijk wat langer bewaren dan 24 uur.
Qua zalm in de sushi adviseren we om te kiezen voor rauwe zalm. Denk hierbij aan erg verse kweekzalm van de visboer of kies voor gerookte zalm. Voor de rijst in sushi kun je het beste gaan voor een zo vers mogelijke rijst. Denk aan de volgende soorten: Sasanishiki, Koshihikari en AkitaKomachi.
Over het algemeen past een lichte, toegankelijke wijn het best bij sushi. Ga bijvoorbeeld voor een frisse Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of een Riesling. Deze wijnen smaken perfect bij de smaak van sojasaus en zeewier.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment